Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Κοτόπουλο πανέ με τσένταρ

Λαχταριστό και ιδιαίτερο πιάτο

Υλικά για 2-4 άτομα
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
  • 1/4 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού χυμό λεμόνι
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 1 κούπα τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1½ φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι
  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
  • 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες


Εκτέλεση

Για τα θρυμματισμένα δημητριακά
Ρίχνετε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κομματάκια.

Για το κοτόπουλο πανέ
Κόβετε τα φιλέτα στη μέση. Με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάτε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό.
Ενώνετε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα δημητριακά, το τυρί τσένταρ και τα ανακατεύετε.
Σε άλλο μπολ χτυπάτε τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζετε αλεύρι και αλατοπιπερώνετε.
Καλύπτετε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρετε. Τινάζετε για να φύγει το περιττό αλεύρι.
Βουτάτε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάτε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.
Ακουμπάτε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ρίχνετε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνετε και τα υπόλοιπα σνίτσελ.
Τα αλείφετε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.
Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ