Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Μια από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες στην ιστορία του αθλητισμού γίνεται ταινία

Η αληθινή ιστορία της Αμερικανίδας αθλήτριας του καλλιτεχνικού πατινάζ Τόνια Χάρντινγκ, στην οποία επιβλήθηκε διά βίου αποκλεισμός από το άθλημα όταν αποκαλύφθηκε η εμπλοκή της σε μια από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες στην ιστορία του αθλητισμού, γίνεται ταινία με τίτλο I, Tonya» (Εγώ, η Τόνια).

Την παγκόσμια πρωταθλήτρια και δύο φορές πρωταθλήτρια Αμερικής υποδύεται η Μαργκότ Ρόμπι. Η Χάρντινγκ κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Πρωταθλήματος το 1994 θέλησε να βγάλει εκτός αγώνα την αντίπαλό της και φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου Νάνσι Κέριγκαν, ρόλο που ενσαρκώνει η Κέιτλιν Κάρβερ.

Το 1994 ο τότε σύζυγος της Χάρντινγκ, Τζεφ Γκίλοουλι (το ρόλο θα υποδυθεί ο Σεμπάστιαν Σταν) προσέλαβε τον σωματοφύλακα Σον Έκχαρντ, ο οποίος επιτέθηκε στην Κέριγκαν τραυματίζοντας τα πόδια της με ένα μεταλλικό σωλήνα στη διάρκεια προπόνησης για το Πρωτάθλημα Καλλιτεχνικού Πατινάζ στο Ντιτρόιτ.

Η Τόνια Χάρντινγκ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια αλλά λίγες ημέρες μετά την επίθεση οι αρχές αποκάλυψαν ότι πίσω από το χτύπημα στην Κέριγκαν ήταν ο σύζυγος της Χάρντινγκ, Τζεφ Τζιλούλι

Η Χάρντινγκ, η μοναδική αθλήτρια τότε που εκτελούσε σε αγώνα τριπλό άξελ, δήλωσε ένοχη και καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση με αναστολή και 500 ώρες κοινωνική εργασία, υποχρεώθηκε σε ψυχιατρική παρακολούθηση και της επιβλήθηκε πρόστιμο 160.000 δολαρίων. Οι Γκίλοουλι και Έκχαρντ φυλακίστηκαν.

Την ταινία που σκηνοθετεί ο Γκρεγκ Γκιλέσπι σε σενάριο του Στίβεν Ρότζερς έχουν αναλάβει οι εταιρείες Clubhouse Pictures και LuckyChap Entertainment.

Την Τόνια Χάρντινγκ στην παιδική ηλικία υποδύεται η ΜακΚένα Γκρέις, τη μητέρα της η Άλισον Τζέινι και ο Πολ Γουόλτερ Χάουζερ τον σωματοφύλακα.

Τα γυρίσματα της ταινίας γίνονται στην Ατλάντα των ΗΠΑ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ