Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Η Humai επιθυμεί να μεταφέρει τη συνείδηση των ανθρώπων σε τεχνητά σώματα μετά τον θάνατό τους

Ένα από τα ερωτήματα της ανθρωπότητας είναι εάν οι εξελίξεις στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας θα καταφέρουν ποτέ να νικήσουν τον θάνατο.

Μια εταιρεία από την Αυστραλία, η Humai, θέλει να δώσει απάντηση στο εν λόγω ερώτημα. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται ότι ψάχνει τρόπο να μεταφέρει τη συνείδηση ενός ανθρώπου σε τεχνητό σώμα μετά τον θάνατό του.

Σύμφωνα με τον CEO, Josh Bocanegra, η εταιρεία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και νανοτεχνολογία για να αποθηκεύσει δεδομένα αναφορικά με τον τρόπο ομιλίας, τον τρόπο συμπεριφοράς, τις νοητικές διεργασίες καθώς και τον τρόπο λειτουργίας του σώματος ενός ατόμου.

Τα δεδομένα αυτά θα κωδικοποιηθούν με τη χρήση διαφόρων αισθητηριακών τεχνολογιών και, στη συνέχεια, θα τοποθετηθούν σε ένα τεχνητό σώμα μαζί με τον εγκέφαλο του θανόντος. Μάλιστα, ο Bocanegra συμπλήρωσε ότι, με τη χρήση κλωνοποίησης, θα πραγματοποιείται η αποκατάσταση του εγκεφάλου καθώς ωριμάζει.

Σε συνέντευξή του στο Australian Popular Science, ο Bocanegra δήλωσε ότι θα ξεκινήσουν να συλλέγουν δεδομένα για τα άτομα χρόνια πριν από τον θάνατό τους μέσω διαφόρων εφαρμογών που έχουν αναπτύξει. Μετά τον θάνατό τους, η εταιρεία θα καταψύξει κρυογονικά τους εγκεφάλους τους, μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας και να τοποθετηθούν σε τεχνητά σώματα.

Οι λειτουργίες του τεχνητού σώματος θα ελέγχονται μέσω των σκέψεων, εφόσον θα πραγματοποιείται μέτρηση των εγκεφαλικών κυμάτων. Ακόμη, η Humai θα αξιοποιεί τη νανοτεχνολογία και την κλωνοποίηση προκειμένου να αποκαθιστά τα κύτταρα και να αντιμετωπίζει τη γήρανση του εγκεφάλου.

Ο Bocanegra, όντας αισιόδοξος, πιστεύει ότι η εταιρεία του θα μπορέσει να «αναστήσει» τον πρώτο άνθρωπο στα επόμενα 30 χρόνια. Προς το παρόν, η Humai αποτελείται από τέσσερα άτομα, ωστόσο σκοπεύει να προσλάβει και άλλους στο ερχόμενο διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετές από τις δηλώσεις της Humai είναι ασαφείς, ως ένα βαθμό, και επίσης, για να πραγματοποιήσει το εν λόγω εγχείρημα, βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε επιστημονικές εξελίξεις που θα γίνουν μελλοντικά.


insomnia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ