Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Δεν τα κατάφερε -"Έφυγε" ο Μηνάς Χατζησάββας

Δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας στα 67 του χρόνια, το βράδυ της Δευτέρα. Ο ηθοποιός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" στην μονάδα εντατικής θεραπείας, από την περασμένη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο γνωστός ηθοποιός είχε μεταφερθεί εκεί σε κωματώδη κατάσταση και νοσηλεύονταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας, οι γιατροί του νοσοκομείου είχαν κρίνει την κατάσταση του κρίσιμη. Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν είχε προβλήματα με την καρδιά του, τα οποία είχαν επιβαρύνει σημαντικά την υγεία του.

Ο Μηνάς Χατζησάββας, γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα.Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Είναι ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου θεάτρου ενώ από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο.
Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Στην τηλεόραση είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλές δημοφιλείς σειρές όπως: «Αναστασία», «Η αγάπη άργησε μια ημέρα» και «Ανατομία ενός εγκλήματος».

Με το ψευδώνυμο "Πρόδρομος Σαββίδης" εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: "Σπέρμα", "Η χαμένη" και "Δύο σταγόνες βροχή". Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του “Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ