Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Γιώργος Λίλτσης: Να λειτουργήσουν εντός του ΨΝΘ εξωτερικά ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης

Την πρόθεση του να ηγηθεί μιας προσπάθειας, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί στον τομέα υγείας η «πολύπαθη» δυτική Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα ο Δήμος Παύλου Μελά, εκφράζει ο γιατρός και υποψήφιος δήμαρχος Παύλου Μελά, Γιώργος Λίλτσης.

Με αφορμή τις τελευταίες κινητοποιήσεις των εργαζομένων του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», στους οποίους δηλώνει τη συμπαράσταση του, αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των εφημεριών του μοναδικού νοσοκομείου, που εξυπηρετεί την περιοχή, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑναΤΡΟΠΗ» τονίζει: «Η υγεία στη δυτική Θεσσαλονίκη ‘νοσεί’. Τα προβλήματα του νοσοκομείου ‘Παπαγεωργίου’ αποτελούν ακόμη μια απόδειξη ό,τι η πολιτεία θεωρεί τις δυτικές συνοικίες κατώτερες. Είναι μια περιοχή με χιλιάδες πολίτες και δεν είναι δυνατόν να γίνεται επιτρεπτό να παρουσιάζονται δυσλειτουργίες στο ένα και μοναδικό νοσοκομείο, που την καλύπτει υγειονομικά».

Στο πλαίσιο αυτό, η «ΑναΤΡΟΠΗ» και ο Γιώργος Λίλτσης υπόσχονται, εάν εκλεγούν, να συστήσουν ολοκληρωμένο δίκτυο αλληλεγγύης για τους πολίτες, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στον υγειονομικό τομέα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, μεταξύ άλλων, προτείνουν:

Α) Να λειτουργήσουν εντός του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου (ΨΝΘ) εξωτερικά ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης στα πρότυπα ενός Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου και



Β) Να δημιουργηθεί Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής, στο οποίο θα υποβάλλονται οι δημότες σε εξετάσεις ευρείας μάζας, προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα οι πιθανές ασθένειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ