Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Σταύρος Καλαφάτης: "Ο κ. Μπουτάρης ομολογεί πως επί τριάμισι χρόνια ...δεν ήξερε τη δουλειά του δημάρχου"

Την αναποτελεσματικότητα του κ. Μπουτάρη, ως δημάρχου Θεσσαλονίκης που «επί τριάμισι χρόνια απλώς …μάθαινε τη δουλειά», κατέδειξε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συζήτηση υποψηφίων δημάρχων στην οποία συμμετείχε μαζί με τους κ.κ. Μπουτάρη, Μηταφίδη και Δελή στον τηλεοπτικό σταθμό «Μακεδονία TV».
«Ο κ. Μπουτάρης, μας ομολογεί ότι επί τριάμισι χρόνια δεν υλοποίησε όσα είχε προεκλογικά υποσχεθεί και ζητάει δεύτερη θητεία επειδή …τώρα έμαθε τη δουλειά», τόνισε σκωπτικά, ο Σταύρος Καλαφάτης, αναδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι:

· Η πόλη είναι πιο βρώμικη τώρα απ` ότι στο παρελθόν, σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται ο δήμαρχος.

· Ακόμα και η όποια αύξηση τουριστικής κίνησης επικαλείται ο κ. Μπουτάρης, είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα δράσεων και πολιτικών που εφαρμόστηκαν από άλλους και από την Πολιτεία συνολικά για όλη τη χώρα.

· Ο κ. Μπουτάρης περιορίζεται να μεταθέτει τις ευθύνες για όλα όσα …δεν κάνει, σε άλλους (κυβέρνηση, υπουργούς, κλπ).

Σε αντιδιαστολή, ερωτηθείς σχετικά με το δικό του έργο, ο Σταύρος Καλαφάτης ανέφερε παραδείγματα αποτελεσμάτων σε θέματα δομημένου χώρου και περιβάλλοντος που ο ίδιος χειρίστηκε: α) το θέμα των αυθαιρέτων όπου δόθηκε λύση για χιλιάδες πολίτες πανελλαδικά και στη Θεσσαλονίκη, β) το χωροταξικό για τον τουρισμό που δημιουργεί θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα και στη Θεσσαλονίκη, γ) ενδεικτικά για την πόλη, τη χρηματοδότηση της ανάπλασης της πλατείας Χρηματιστηρίου, που καθυστέρησε να προχωρήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της νομοτεχνικής βελτίωσης που χρειάστηκε ο κ. Μπουτάρης για να μπορέσει να είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Σταύρος Καλαφάτης, επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι δεν αφορά τον ίδιο, αλλά είναι ένα πρόβλημα του κ. Μπουτάρη έναντι όσων διαπιστώνουν πως αυτός είναι ο «αγαπημένος του συστήματος», συμπληρώνοντας: «Εγώ το μόνο που αναρωτιέμαι είναι, πώς μπορεί να είναι εντάξει απέναντι στην πόλη ένας δήμαρχος που δεν είναι εντάξει στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις του;»

Εν κατακλείδι, από μία τηλεοπτική συζήτηση, στην οποία συμμετείχε το 1/3 των υποψηφίων δημάρχων και όχι το σύνολο, όπως υποτίθεται ότι ζητούσαν ο νυν δήμαρχος και η παράταξη «Πρωτοβουλία», αποδεικνύεται ότι η κύρια αγωνία τους είναι να μην χρειαστεί να αντιπαρατεθεί ο κ. Μπουτάρης μόνο με τον Σταύρο Καλαφάτη και όχι η συμμετοχή σε συζήτηση με το σύνολο των υποψηφίων. Αποδεικνύεται η προηγούμενη επισήμανσή μας, πως δήθεν κόπτονται για την ισότιμη συμμετοχή όλων στις τηλεμαχίες καταφεύγοντας σε προσχηματικές υπεκφυγές. Ποιος μπορεί να τους εμπιστευθεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ