Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

ΕΤΣΙ ΘΑ ΒΑΨΕΤΕ ΤΕΛΕΙΑ, ΑΥΡΙΟ, ΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΣΑΣ...

Παραδοσιακά, τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα πασχαλινά αυγά μας. Ας δούμε μερικά μικρά μυστικά για να έχουμε τέλειο αποτέλεσμα:

1. Καταρχήν προσέχουμε τι αυγά επιλέγουμε. Προτιμήστε τα αυγά να μην είναι ολόφρεσκα αλλά τουλάχιστον μιας εβδομάδας

2. Τα καφέ αυγά προσφέρουν πιο βαθυ κόκκινο χρώμα ενώ τα λευκά είναι προτιμότερα για τα υπόλοιπα χρώματα καθώς και για τα αυγά που διακοσμούμε με φύλλα φυτών.

3. Αφήνουμε τα αυγά τουλάχιστον μια ώρα έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Καθαρίζουμε την επιφάνεια των αυγών με ξύδι.

5. Τοποθετούμε μόνο μια στρώση αυγών στην κατσαρόλα μας. Όταν το νερό πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τα αυγά περίπου 10-12 λεπτά. Μην τα βράσετε περισσότερο γιατί γίνονται πολύ σφιχτά και δύσπεπτα.

6. Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής όταν χρησιμοποιούμε έτοιμη βαφή. Άλλες απαιτούν μόλις 3 λεπτά και άλλες περισσότερη ώρα. Το μυστικό για βαμμένα αυγά χωρίς σημάδια, δεν είναι στην τεχνική τόσο όσο στην ποιότητα της βαφής, αυτό το κατάλαβα μετά από πολλά χρόνια.

7. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια γυαλίστε τα καλά με ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ