Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΠΑΤΑΤΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Σήμερα θα κάνουμε πατάτες γεμιστές με τυρί κρέμα, τσένταρ, μπέικον, κρεμμυδάκι, ντοματούλα και κρέμα γάλακτος. Θα αρέσουν σε όλους. Δείτε πώς...

Υλικά (για 2-4 άτομα)
  • 4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
  • 100 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 50 γραμμάρια τυρί τριμμένο τσένταρ
  • 8 φέτες μπέικον
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 50 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 4 μικρές ντομάτες
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες για 12 περίπου λεπτά και τις στραγγίζετε.
Έπειτα ψιλοκόβετε τις 4 φέτες μπέικον και μαζί με το τριμμένο κρεμμύδι, το σοτάρετε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Ανάβετε το φούρνο στους 210 βαθμούς.
Στη συνέχεια κόβετε ένα καπέλο από την πατάτα (τα 2/3 του ύψους της).
Αδειάζετε τις πατάτες μέχρι να έχουν πάχος 1 πόντο.
Σ’ ένα μπολ, με ένα πιρούνι κάνετε πουρέ το περιεχόμενο της πατάτας, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το τυρί τσένταρ τριμμένο, το μισό ματσάκι απ’ το φρέσκο κρεμμυδάκι (μόνο το άσπρο μέρος) πολύ ψιλοκομμένο, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το μπέικον και την κρέμα γάλακτος.
Αλατοπιπερώνετε και γεμίζετε τις πατάτες με το μείγμα και ψήνετε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ