Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΩΡΙΜΑΝΤΗΡΙΟ ΜΠΑΝΑΝΩΝ "ΒΟΜΒΑ" ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΑΧΑΝΑΓΟΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Καταγγελία Γιώργου Τσάμη
Εκμεταλλευόμενοι την ‘ανοχή’ της διοίκησης της κεντρικής λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης επιτήδειοι, ωριμάζουν μπανάνες χωρίς αδεία, χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας. 
 Στο βωμό του κέρδους ωριμάζουν αμφιβόλου ποιότητας μπανάνες και ρισκάροντας ανθρώπινες ζωές κάνουν ανεξέλεγκτα χρήση αιθυλενίου, μίας χημικής ουσίας ιδιαίτερα εύφλεκτης οπού μία σπίθα είναι ικανή να φέρει την καταστροφή.

Και όμως παρά τις επώνυμες καταγγελίες καταστηματαρχών που φοβούνται για την ζωή τους στον ΕΦΕΤ και στην διοίκηση, κάνεις δεν φαίνεται να συγκινείται. Γνώση για το γεγονός έχει και ο πρόεδρος των έμπορων της αγοράς (κύριος Χαραλάμπιδης) που με έγγραφο του ζήτησε την απομάκρυνση του παρανόμου ωριμαντήριου από την διοίκηση. Αλλά το θέμα προς έκπληξη όλων έμεινε στο αρχείο. Έμποροι που βλέπουν τα εμπορεύματα τους στα ψυγεία να αλλοιώνονται επειδή έρχονται σε επαφή με το αιθυλενίο του παρανόμου ωριμαντήριου είναι σε απόγνωση, ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε μιλούν για συγκάλυψη. Ελπίζουμε να μην θρηνήσουμε θύματα όπως συνέβη στις 19 Μαρτίου 1997 στην κεντρική λαχαναγορά Αθηνών, όταν εξαιτίας διαρροής αιθυλενίου σημειώθηκε έκρηξη και έχασαν την ζωή τους 2 άνθρωποι. Οι αρμόδιοι ας προχωρήσουν σε ελέγχους πριν να είναι αργά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ