Πηγαίνετε στον ιχθυοπώλη και αγοράστε σαρδέλες. Γιατί, μερικές από αυτές θα τις κάνετε γεμιστές, έτσι όπως θα σας περιγράψουμε πιο κάτω. Τις υπόλοιπες τις κάνετε με τον δικό σας τρόπο...
Υλικά
Υλικά
- 10 σαρδέλες, καθαρισμένες σε φιλέτο
- 100 γρ. φέτα τριμμένη
- 1/2 κόκκινη πιπεριά
- 1 κλωναράκι μάραθο
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι
- λάδι
- 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Φιλετάρουμε τις σαρδέλες.
Φτιάχνουμε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μπωλ τη φέτα, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο, τον μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λάδι.
Γεμίζουμε την κάθε σαρδέλα με μισό κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε τις σαρδέλες κολλητά σε ένα πυρέξ, με τη γέμιση προς τα πάνω.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λάδι από πάνω, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180-200.
Φτιάχνουμε τη γέμιση, βάζοντας σε ένα μπωλ τη φέτα, την πιπεριά σε μικρά κομματάκια, το σκόρδο, τον μάραθο, τη ρίγανη, λίγο πιπέρι και λάδι.
Γεμίζουμε την κάθε σαρδέλα με μισό κουταλάκι από τη γέμιση και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Τοποθετούμε τις σαρδέλες κολλητά σε ένα πυρέξ, με τη γέμιση προς τα πάνω.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και λάδι από πάνω, και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 180-200.
Σερβίρουμε με λαδολέμονο και ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ