Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΦΑΡΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"

Κόνιτσα - Όλυμπος 24
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα του Κόνιτσα-Όλυμπος 24 έρχεται αντιμέτωπη με τον χρόνο. Η φετινή προσπάθειά μας σκοπό έχει να ενισχύσει το ‘Φάρο του Κόσμου’, στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Έξι ερασιτέχνες αθλητές θα ξεκινήσουμε από την Κόνιτσα την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 22:00 και θα διασχίσουμε συνολικά 300 ποδηλατικά χιλιόμετρα μέχρι και τη θέση Γκορτσιά, πάνω από το Λιτόχωρο. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε μέχρι την κορυφή του Ολύμπου, το Μύτικα, με σκοπό να φτάσουμε εκεί μέχρι τις 22:00 του Σαββάτου, δηλαδή μέσα σε 24 ώρες.

Υπολογίζουμε πως το ποδηλατικό κομμάτι θα διαρκέσει περίπου 17 ώρες και άλλες 7 το ορειβατικό. Ξεκινώντας από την Κόνιτσα με τα ποδήλατα θα περάσουμε από: Δοτσικό, Γρεβενά, Κοζάνη, Ίμερα, Ρητίνη, Δίον, Λιτόχωρο, Γκορτσιά, ενώ το ορειβατικό θα συνεχιστεί προς Πετρόστρουγκα, Λαιμός, Οροπέδιο των Μουσών, Καταφύγιο Χ.Κάκκαλος μέχρι την κορυφή «Μύτικας» στα 2.918μ. (ψηλότερη κορυφή της Ελλάδας).

Εκτός από τους αθλητές, στην ομάδα του Κόνιτσα-‘Ολυμπος24 συμμετέχουν δεκάδες εθελοντές (οδηγοί βουνού, γιατροί, προπονητές, φωτογράφοι, κλπ), σε μια προσπάθεια συλλογικής ενεργοποίησης για ένα κοινό στόχο.

Κατά τη διάρκεια της προσπάθειας θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση μέσω της σελίδας μας στο facebook: “Μια αγκαλιά χιλιόμετρα για το Φάρο του Κόσμου”, https://www.facebook.com/konitsaolympus24?ref=hl

Φέτος επιλέξαμε να ενισχύσουμε το «Φάρο του Κόσμου», στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης.

Ο Δενδροπόταμος είναι ουσιαστικά ένα γκέτο σε απόσταση 5χμ από το κέντρο της πόλης, με έντονα προβλήματα που αφορούν εμπόριο ναρκωτικών, όπλων, αναλφαβητισμό και φτώχεια και κατοικείται κυρίως από Ρομά.

Εκεί, ο πατήρ Αθηναγόρας ίδρυσε το «Φάρο του κόσμου», πρωταρχικός σκοπός του οποίου είναι η μόρφωση των παιδιών και η εγγραφή τους στο σχολείο. Ξεκίνησε προγράμματα ενισχυτικής διδασκαλίας και ξένων γλωσσών, οργάνωσε πλήρη καθημερινά συσσίτια για περίπου 300 άτομα κάθε ηλικίας, ασχολήθηκε με το θέμα της προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας, οργάνωσε ποδοσφαιρικές ομάδες - στις οποίες τα παιδιά παίζουν ανάλογα με τις σχολικές απουσίες τους - και πολλά ακόμα.

Έτσι, η προσπάθειά μας έχει διπλό σκοπό: Αφενός να παρακινήσουμε τον κόσμο προς μια πιο φυσική στάση ζωής, να δείξουμε πόσο μακριά μπορεί να πάει κάποιος μ’ ένα ποδήλατο σε λίγες ώρες και αφετέρου να κάνουμε γνωστό το έργο του «Φάρου του Κόσμου» στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για το θέμα του κοινωνικού αποκλεισμού.

Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε 3.000-4.000 ευρώ με τα οποία θα αγοράσουμε ένα επαγγελματικό πλυντήριο ρούχων, για το οποίο υπάρχει άμεση ανάγκη στο «Φάρο του Κόσμου».

Κάποιο ποσό θα μαζευτεί από τις εισφορές των χορηγών μας, αλλά για το μεγαλύτερο κομμάτι στηριζόμαστε στις μεμονωμένες εισφορές των πολιτών – υποστηρικτών μας.

Αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Εμπορική Τράπεζα: 88467841
Από εξωτερικό: IBAN GR32 0120 4050 0000 0008 8467 841
BIC EMPOGRAA
στο όνομα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, με αιτιολογία: «Φάρος του Κόσμου».

Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει προβάλλοντας την προσπάθειά μας στα ΜΜΕ, συνεισφέροντας οικονομικά ή βοηθώντας εθελοντικά στην προσπάθειά μας.

Υπεύθυνος επικοινωνίας: Χατζηνικολάου Άρης – τηλ 6945 588266
email: konitsaolympus24@yahoo.gr
video: https://www.youtube.com/watch?v=rYKLqD6ATKg

Με εκτίμηση
Πλουμής Νίκος
(Αθλητής και συντονιστής KonitsaOlympus24) 

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

  • Πλουμής Νίκος (42) – άνεργος
Ερασιτέχνης αθλητής ποδηλασίας δρόμου .
Ασχολήθηκε επί 10 χρόνια με την αναρρίχηση, πραγματοποιώντας αναβάσεις σε βουνά της Ελλάδας, Γαλλίας, , Ιταλίας, Ελβετίας.
Σε ηλικία 19 ετών πραγματοποίησε μοναχική ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Δυτ. Ευρώπης. (Mt Blanc 4807m).

  • Παπαπουλίδης Κώστας  – αξιωματικός πολεμικής αεροπορίας

Αθλητής ποδηλασίας δρόμου και βουνού, συμμετοχές σε ποδηλατικούς αγώνες


  • Χατζηγεωργίου Θωμάς (27) – Τηλεπικοινωνίες & δίκτυα.

Αθλητής αγώνων MTB.
Επί 8 χρόνια διακρίνεται συνεχώς σε επίπονους και απαιτητικούς αγώνες στην Ελλάδα.
Ορειβάτης.

  • Τζίμας Βασίλης (37) – Γιατρός Ορθοπαιδικός.

Αθλητής ποδηλασίας δρόμου και MTB.
Επί 10 χρόνια συμμετέχει σε αγώνες ποδηλασίας.
Ένας εκ των δύο γιατρών του konitsaolympus24.

  • Λάκκας Παναγιώτης (28) – Έμπορος.

Αθλητής ποδηλασίας δρόμου και MTB.
Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της Εθνικής ομάδας εφήβων kayak slalom με διακρίσεις σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.
Ορειβάτης.

  • Καίρος Δημήτρης (26) – Μηχανολόγος/ Πωλητής σε κατάστημα αθλητικών ειδών

Αθλητής ποδηλασίας MTB
Από 16 χρονών διακρίνεται συνεχώς σε επίπονους και απαιτητικούς αγώνες MTB στην Ελλάδα.
Ορειβάτης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ