Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

"ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΛΙΓΟΥΣ!"

Απαλλαγμένοι από υποχρέωση βεβαίωσης τεκμηρίων και υποβολής πόθεν έσχες είναι οι επενδυτές που αγοράζουν ακίνητα τοις μετρητοίς στην Ελλάδα.

Την απαλλαγή οποιασδήποτε υποχρέωσης πληρωμής τεκμηρίων διαβίωσης και ελέγχου πόθεν έσχες για λίγους δίνει ο Νόμος 3842/2010 για την αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις.Η αιτιολογία της τότε κυβέρνησης, που προώθησε και ψήφισε το σχετικό νόμο, ήταν το ξεπάγωμα της αγοράς ακινήτων κι η διευκόλυνση των επενδυτών. Η σχετική ρύθμιση ισχύει μέχρι το τέλος του 2013.

Τα τελευταία τρία χρόνια, οι «μεγαλοκαρχαρίες» του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού έχουν το ελεύθερο από το ελληνικό κράτος να λυμαίνονται την αγορά ακινήτων στη χώρα μας, η οποία ψυχορραγεί λόγω των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης.Από το 2010, οπότε και ψηφίστηκε κι ισχύει ο σχετικός νόμος, οι επενδυτές κυρίως του εξωτερικού έχουν κάνει ουρά στην Ελλάδα για να αγοράσουν κοψοχρονιά συγκροτήματα κατοικιών, ξενοδοχειακές μονάδες, εργοστάσια που έκλεισαν και ολόκληρα κτίρια τα οποία έχουν κατασχεθεί από τράπεζες.

Το μελανότερο σημείο του ν/σ είναι οτι με τον τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα σε ανθρώπους με μεγάλα κέρδη από διάφορες παράνομες δραστηριότητες να νομιμοποιούν τα χρήματα τους αγοράζοντας τοις μετρητοίς ακίνητα που έχουν βγει προς πώληση. Πρόκειται, δηλαδή, για ένα νόμιμο πλυντήριο χρήματος το οποίο λειτουργεί με την ευλογία του ελληνικού κράτους. Και μάλιστα, διεθνούς φήμης πλυντήριο που, εκτός από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, προσφέρει στους εμπλεκόμενους και την αγορά ακινήτων - φιλέτων σε τιμή ευκαιρίας.

Το σχετικό ν/σ ευνοεί τους μεγαλοεπενδυτές που διαθέτουν ρευστό αλλά και όσους ψάχνουν έναν τρόπο να νομιμοποιήσουν κέρδη από παράνομη δραστηριότητα", εξηγεί μιλώντας στο radio1d.grο οικονομολόγος και Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Βορείου Ελλάδος Γιάννης Τύρης.

Η κατηφόρα μίας χώρας συνεχίζεται: "Ο Έλληνας προχθές αγόραζε. Χθες άρχισε να πουλά. Σήμερα ξεπουλά. Αύριο ξεπουλιέται." Μόνο που η ελληνική κυβέρνηση, φρόντισε αυτό το αύριο να έρθει πιο γρήγορα σε αυτή τη χώρα και τελικώς έδωσε και προνόμια σε αυτούς που θα την αγοράσουν για ένα κομμάτι ψωμί και στο τέλος θα του πουν κι "Ευχαριστώ" που αγόρασε τα ακίνητα - φιλέτο, σε τιμή ευκαιρίας απαλλασσόμενοι από οποιαδήποτε υποχρέωση προς τη χώρα που ουσιαστικά τους χαρίζει.

Κι όλα αυτά με την προϋπόθεση οτι η αγοραπωλησία θα γίνει τοις μετρητοίς, προϋπόθεση στην οποία μπορούν αποκλειστικά να ανταποκριθούν οι πολύ εύρωστοι πολίτες είτε του εξωτερικού είτε του εσωτερικού κι όχι ο Έλληνας του μεροκάματου που κάνει οτι μπορεί για να ενισχύσει το εισόδημα του. Για εκείνον δεν υπάρχει καμία μέριμνα, καμία φοροελάφρυνση.

"Κινδυνεύει, μάλιστα, να χάσει για χρέη προς την τράπεζα είτε προς το Δημόσιο και το σπίτι του, το οποίο μπορεί να καταλήξει έναντι πινακίου φακής σε χέρια ξένων επενδυτών», αναφέρει ο κ Τύρης.

Το σχέδιο "ξεσπιτώματος" των Ελλήνων βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή στην Ελλάδα, ακόμη κι αν οι τράπεζες σημειώνουν οτι δεν επιθυμούν να συγκεντρώσουν στην κατοχή τους ακίνητα ελλήνων δανειοληπτών σε αδυναμία αποπληρωμή τους, τα ακίνητα αυτά φαίνεται πως γίνονται εδώ και καιρό βορρά ξένων επενδυτών και funds.

Danioliptes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ