Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΔΕΘ - HELEXPO

Του Δημήτρη Τσάκωνα
Θέμα ημερών είναι πλέον η απόφαση συγχώνευσης της ΔΕΘ και της HELEXPO σε έναν ενιαίο οργανισμό. Όπως δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο RED ALERT, οι συγκεκριμένες εταιρείες περιλαμβάνονται στη λίστα των οργανισμών προς συγχώνευση που έχει καταρτίσει το υπουργείο, ενώ η συζήτηση για το τι θα γίνει τελικά βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως δήλωσαν στο RED ALERT, τόσο ο πρόεδρος της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ ΑΕ), κ. Θόδωρος Σουμπάσης, όσο και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Helexpo, κ. Πάρις Μαυρίδης, η συνένωση των δυο εκθεσιακών φορέων της πόλης είναι χρόνιο αίτημα τους.

«Εμείς έχουμε πει δημόσια ότι είναι απαραίτητη η συγχώνευση. Μάλιστα έχει προταθεί και συγκεκριμένο σχέδιο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρίδης, ενώ, όπως είπε, πληροφορίες του κάνουν λόγο και για συγχώνευση ΔΕΘ – Helexpo – OΠΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Σουμπάσης τόνισε ότι «Εμείς έχουμε μελετήσει σε βάθος το θέμα και έχουμε στείλει στο υπουργείο συγκεκριμένο σχέδιο με δυο εναλλακτικά σενάρια» και πρόσθεσε ότι η συνένωση έπρεπε να γίνει νωρίτερα αλλά «πάγωνε» εξαιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.

Σχετικά με το μέλλον των εργαζομένων, τόσο ο κ. Σουμπάσης όσο και ο κ. Μαυρίδης τόνισαν ότι και οι δυο εταιρείες από άποψη προσωπικού είναι υποστελεχωμένες, αλλά το τι θα γίνει τελικά με τους εργαζομένους θα το αποφασίσει η κυβέρνηση με βάση τις επιταγές της τρόικας.

Διαβάστε το σενάριο κατάργησης των δύο εταιρειών στο redalert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ