Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ: "ΤΟ ΥΜΑΘ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ"

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας στο οποίο περιλαμβάνεται νομοθετική ρύθμιση για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων, στον τομέα των επενδύσεων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι οι αιτήσεις υπαγωγής των επενδυτικών σχεδίων Γενικής Επιχειρηματικότητας και Περιφερειακής Συνοχής, ύψους άνω των 3 εκατομμυρίων ευρώ, θα κατατίθενται, θα επεξεργάζονται και θα εγκρίνονται από εδώ και στο εξής στη διεύθυνση Οικονομίας και Τουριστικής Ανάπτυξης του ΥΜΑΘ, εφόσον υπάγονται στις Περιφέρειες Κεντρικής, Δυτικής, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

«Οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν. Από σήμερα το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης αποκτά νέα οντότητα. Ισχυροποιείται και καθίσταται επενδυτικός πυλώνας. Η μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Υπουργείο Ανάπτυξης στο ΥΜΑΘ, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα στην προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση να καταστήσει τη Βόρεια Ελλάδα πόλο έλξης επενδύσεων» δήλωσε σχετικά ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου. Στη νομοθετική ρύθμιση αναφέρεται ρητά πως «οι αποφάσεις επί των αιτήσεων και ενστάσεων για επενδυτικά σχέδια που έχουν υποβληθεί στην καταργηθείσα Επιχειρησιακή Μονάδα Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, εκδίδονται από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ