Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

ΣΥΜΜΑΖΕΨΤΕ (επιτέλους) ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΑΣ

Αν η πρώτη εικόνα που αντικρίζετε φτάνοντας στο γραφείο σας είναι εκατοντάδες σκορπισμένα έγγραφα, διπλωμένα περιοδικά και δεκάδες άλλα χαρτιά, τότε πρέπει επιτέλους να βάλετε τάξη στο χώρο που εργάζεστε.

Τακτοποιήστε το χάος
Αρχίστε με τα χαρτιά, τα έγγραφα, τα περιοδικά και τις εφημερίδες που βρίσκονται πάνω στο γραφείο σας. Μπορεί να χρειαστεί αρκετή ώρα αλλά αξίζει τον κόπο. Ξεχωρίστε λοιπόν τα χρήσιμα από τα άχρηστα. Ξεφορτωθείτε τα τελευταία και αρχειοθετήστε ότι θέλετε να κρατήσετε σε κατάλληλους φακέλους και συρτάρια.

Πώς θα τα αρχειοθετήσετε
Προμηθευτείτε ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους όπως ντοσιέ, σκληρούς φακέλους και θήκες για τα άσχετα με την εργασία έντυπα. Θα σας βοηθήσουν πάντως και αυτά που μπορείτε να ψηφιοποιήσετε. Κάντε λοιπόν την ατζέντα σας ηλεκτρονική, περάστε όλες τις απαραίτητες για την εργασία σας πληροφορίες στον υπολογιστή κ.ά.

Κρατήστε το γραφείο καθαρό
Γνωρίζατε ότι το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας είναι ένα από τα πιο βρόμικα αντικείμενα στο γραφείο σας (και όχι μόνο) και συγκεντρώνει τόσους μικροοργανισμούς ώστε επιβάλλεται να το αντικαθιστάτε περίπου ανά εξάμηνο; Φροντίστε να έχετε στον χώρο ένα απολυμαντικό σπρέι για όλες τις επιφάνειες, για να διατηρείτε την υγιεινή του γραφείου στα επιθυμητά επίπεδα.

Βάλτε την προσωπική σας πινελιά στον χώρο
Μία φωτογραφία αγαπημένων σας προσώπων, χαριτωμένα αποκόμματα, χρωματικές πινελιές που σας ξεκουράζουν, τοπία ή καρτ ποστάλ που σας μεταφέρουν σε κλίμα «διακοπών» εξατομικεύουν το γραφείο σας και του αφαιρούν την εντύπωση του άχαρου, άχρωμου και ανέμπνευστου χώρου εργασίας όπου τα πάντα φωνάζουν «αγγαρεία». Αν σας αρέσουν τα λουλούδια και τα φυτά, τοποθετήστε ένα φυτό στο γραφείο σας, το οποίο θα ομορφαίνει τον χώρο και θα σας δίνει θετική ενέργεια.

Αφαιρέστε ό,τι σας αποσπά την προσοχή
Στην περίπτωση που μιλάμε για το γραφείο του σπιτιού σας, φροντίστε να μην έχετε για παράδειγμα συσκευή τηλεόρασης ή τηλεφώνου σε κοντινή απόσταση, να μην υπάρχει περίεργος φωτισμός και γενικά να εντοπίσετε τα αντικείμενα που σας «τραβούν» το ενδιαφέρον από την εργασία σας ώστε να τα πάρετε από εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ