Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΩΝ...

Αβέβαιο διαγράφεται το μέλλον για την πρωινή ζώνη. Η αισθητή μείωση της διαφημιστικής πίτας έχει ως αποτέλεσμα πολλοί TV σταρ της πρωινής ζώνης να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα.
Αν και οι εν λόγω αστέρες φέρνουν υψηλές τηλεθεάσεις, ωστόσο δεν φέρνουν υψηλά έσοδα στα κανάλια, με αποτέλεσμα τα στελέχη των καναλιών να σκέφτονται τη διακοπή των πρωινών ενημερωτικών και ψυχαγωγικών εκπομπών από τη νέα περίοδο.
Ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν η διαφημιστική πίτα έχει συρρικνωθεί κατά πολύ. Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στο τηλεοπτικό τοπίο έχουν ως αποτέλεσμα τη μείωση των κερδών για τα τηλεοπτικά κανάλια. Ιδιαίτερα στην πρωινή ζώνη τα έσοδα από τη διαφήμιση όσο πάνε και λιγοστεύουν.
Αυτό άλλωστε διαπίστωσαν πέρυσι στον ALPHA και αποφάσισαν φέτος τη μετακόμιση της Ελένης Μενεγάκη στη μεσημεριανή ζώνη, καθώς διαπίστωσαν ότι εκεί τα διαφημιστικά έσοδα είναι κατά τι καλύτερα από αυτά της πρωινής ζώνης. Επίσης, καταργώντας την πρωινή ζώνη στο κανάλι της Κάντζας με τη μετακόμιση της Μενεγάκη και τη διακοπή της εκπομπής «Πάνω στην ώρα», που παρουσίαζαν ο Σπύρος Λάμπρου και η Ελενα Παπαβασιλείου, έκαναν οικονομία στις βάρδιες του τεχνικού προσωπικού, καθώς πλέον δεν απασχολούνται στούντιο, οπερατέρ και όσοι ακόμα χρειάζονται για την παραγωγή live εκπομπών.

ΑΝΤ1: ΤΡΕΙΣ ΣΤΟΝ... ΑΕΡΑ
Τον τελευταίο καιρό, όλο και πυκνώνουν οι φήμες που θέλουν τον ίδιο δρόμο να ακολουθούν και κάποια άλλα κανάλια. Δηλαδή, αυτόν της κατάργησης των πρωινών live εκπομπών. MEGA και ΑΝΤ1, τα οποία έχουν στο πρωινό πρόγραμμά τους εκπομπές, προσπαθούν να δουν τι θα κάνουν την επόμενη σεζόν, αν επικρατεί η ίδια οικονομική κρίση.
Και επειδή από ό,τι δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία το μέλλον δεν διαγράφεται ιδιαίτερα ευοίωνο, οι εεπιτελείς των δύο καναλιών σκέφτονται να προχωρήσουν σε αλλαγές. Ετσι, ο Γιώργος Παπαδάκης, αν και σημειώνει υψηλά νούμερα τηλεθέασης, αλλά και ο Χρήστος Φερεντίνος με τη Σίσσυ Χρηστίδου δεν γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι την επόμενη σεζόν και αν θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν την ψυχαγωγική ενότητα του «Πρωινού» στον ΑΝΤ1.

...ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΣΤΟ MEGA
Η ίδια αβεβαιότητα επικρατεί και στο αντίπαλο κανάλι, το MEGA, καθώς τόσο οι παρουσιαστές της πρωινής ενημερωτικής εκπομπής «Κοινωνία ώρα Mega» Γιώργος Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης όσο και το κυρίαρχο σε τηλεθέαση ζευγάρι της πρωινής ψυχαγωγικής ζώνης Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά δεν έχουν ακόμα καμία απάντηση από τα στελέχη του καναλιού της Μεσογείων για το τι σκοπεύουν να κάνουν την επόμενη σεζόν.
Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις προ ημερών της Φαίης Σκορδά, η οποία σε συνέντευξή της στο STAR είπε πως «το ιδανικό θα ήταν να συνεχίζαμε με κάτι διαφορετικό. Γιατί η τριβή δεν είναι κάτι εύκολο. Για μένα το πιο σημαντικό πράγμα είναι να προστατεύσω την οικογένειά μου και τη σχέση μου με τον Γιώργο. Γι’ αυτό και κάνω τέτοιες σκέψεις. Από εκεί και πέρα, αν δεν έχουμε κάποια πρόταση, δεν θα μείνουμε άνεργοι. Και δεν ξέρουμε αν θα γίνει καν πρωινό. Δεν έχεις πια το δικαίωμα της επιλογής».
Είναι σαφές λοιπόν το αβέβαιο κλίμα που επικρατεί αλλά και η αγωνία των παρουσιαστών, που αν και έχουν φέρει υψηλές τηλεθεάσεις στους πίνακες, ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη σεζόν. Το ίδιο κλίμα της αβεβαιότητας επικρατεί, όπως είπαμε, και στο αντίπαλο κανάλι, στον ΑΝΤ1, καθώς και ο ίδιος ο Χρήστος Φερεντίνος, αν και αποφάσισε να παρουσιάσει φέτος πρωινή εκπομπή, πριν από λίγες ημέρες και αυτός δήλωσε ότι δεν γνωρίζει από τώρα ποια είναι τα σχέδια του σταθμού για την επόμενη σεζόν στην πρωινή ζώνη.
Το τι πρόκειται να γίνει δεν θα αποφασιστεί το επόμενο διάστημα. Με τη λήξη όμως της φετινής σεζόν και αφού τα στελέχη των καναλιών τα μετρήσουν και τα υπολογίσουν όλα, θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους. Εως τότε, όλοι οι TV σταρ της πρωινής ζώνης θα πρέπει να κάνουν υπομονή για να δουν τι τους επιφυλάσσει το μέλλον.

ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΣΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ;
Την ίδια αβεβαιότητα, όπως είναι λογικό, νιώθουν και οι παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών Γιώργος Παπαδάκης, Γιώργος Οικονομέας και Δημήτρης Καμπουράκης. Αν το MEGA και ο ΑΝΤ1 αποφασίσουν την κατάργηση της πρωινής ζώνης για να περικόψουν τα έξοδα των live εκπομπών, τότε, όπως είναι λογικό, και οι τρεις δημοσιογράφοι θα πρέπει να μετακομίσουν σε άλλες ζώνες, ώστε να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα της ενημέρωσης αλλά και της τηλεθέασης. Δεν αποκλείεται μάλιστα, αν ισχύσει αυτό το σενάριο, να τους δούμε και ως σχολιαστές στα δελτία ειδήσεων των σταθμών τους, καθώς και οι τρεις έχουν αποδείξει τις ικανότητές τους.

ΤΟ ΖΗΜΙΟΓΟΝΟ ΤΡΙΩΡΟ «ΔΕΚΑ ΜΕ ΜΙΑ»
Πολύ απαισιόδοξα για το μέλλον, ιδιαίτερα των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών της πρωινής ζώνης, είναι τα στοιχεία του πίνακα που ακολουθεί. Οπως φαίνεται και στα στοιχεία τηλεθέασης, βάσει του δυναμικού κοινού ηλικίας δεκαπέντε έως σαράντα τεσσάρων, που είναι και αυτό που μελετούν στα περισσότερα κανάλια, υπάρχει μικρή μείωση των τηλεθεατών τους.
Συγκριτικά λοιπόν με το τέταρτο τρίμηνο (από Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο) των ετών 2010 και 2011 για τις ημέρες από Δευτέρα έως και Παρασκευή, παρατηρούμε ότι οι τηλεθεατές έχουν μειωθεί στη ζώνη δέκα το πρωί έως τη μία το μεσημέρι, ενώ υπάρχει μικρή άνοδος στην πρωινή ενημερωτική ζώνη, δηλαδή στις εκπομπές που μεταδίδονται από τις επτά έως τις δέκα το πρωί.
Επειδή όμως η κατάσταση στο τηλεοπτικό τοπίο είναι ντόμινο, οι όποιες αλλαγές θα αφορούν όλη την πρωινή ζώνη, δηλαδή από τις επτά έως τη μία. Επίσης, το γεγονός, όπως βλέπετε και στον πίνακα, ότι η μεσημεριανή ζώνη (από τη μία έως τις τέσσερις) όλο και αυξάνει το ποσοστό της, είναι ένα ακόμα επικίνδυνο σημείο για τους πρωινούς TV σταρ.

Πηγή: Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ