Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΕΙΣ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΑΠΟ ΝΕΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Τρεις θανάτους από νέο φονικό ναρκωτικό είχαμε στην Αν. Μακεδονία και Θράκη μέσα σε διάστημα ενός μήνα, από την ναρκωτική ουσία φαιντανύλη που κυκλοφορεί με μορφή αυτοκόλλητου.

Το ισχυρό ναρκωτικό εισέρχεται στην χώρα μας από την Βουλγαρία και την Αλβανία και θεωρείται 50 φορές πιο ισχυρό από την ηρωίνη. Το σκληρό οπιούχο, ικανό να σκοτώσει αν χρησιμοποιηθεί σε μεγάλη δόση ή σε συνδυασμό με άλλες ουσίες, εντοπίζεται πρώτη φορά στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών και έχει προκαλέσει έντονη κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, τον τελευταίο καιρό οι χρήστες τοξικών ουσιών στρέφονται στη φαιντανύλη και τα παράγωγά της επειδή έχει μειωθεί η ποσότητα της ηρωίνης που κυκλοφορεί στις πιάτσες. Οι χρήστες την προτιμούν επίσης επειδή κυκλοφορεί καθαρή χωρίς προσμείξεις άλλων ουσιών, καθώς η φαιντανύλη από μόνη της είναι πολύ ισχυρή.

Πρόκειται για συνθετικό οπιούχο, ένα νοσοκομειακό σκεύασμα που χρησιμοποιείται από τους αναισθησιολόγους και στην κτηνιατρική. Είναι πολύ ισχυρό παυσίπονο και αναισθητικό με μικρή διάρκεια. Σύμφωνα με τους ειδικούς, θεωρείται πιο καθαρή από την ηρωίνη και οι παρενέργειές της είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες καθώς τα άτομα που εθίζονται σ' αυτήν χάνουν απότομα βάρος, παρουσιάζουν υψηλή αρτηριακή πίεση και έχουν μεγάλες πιθανότητες να πάθουν καρδιακή προσβολή.

Πηγή: thrakinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ