Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ: ΚΥΡΙΕ ΜΠΟΥΤΑΡΗ, ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΣΑΣ. ΑΔΡΑΝΕΙΤΕ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" (video)

“Κύριε Μπουτάρη, δεν είστε στην ώρα σας. Χάσατε ένα χρόνο” ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας κατά την ομιλία του στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αναφερόμενος στην πρωτοφανή κωλυσιεργία της διοίκησης στο ζήτημα της οργάνωσης και του σχεδιασμού του εορτασμού για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

“Δεν μπορείτε να έρχεστε στο τέλος του πρώτου μήνα του 2012 και να μας λέτε τι θα θέλατε και τι θα έπρεπε να κάνετε. Ένα χρόνο τώρα αδρανούσατε προκλητικά, σιγήσατε εκκωφαντικά, υποβαθμίζοντας τη σημασία του εορτασμού για τους Θεσσαλονικείς, με αποτέλεσμα σήμερα, ο Δήμος, ο κυριότερος φορέας της Θεσσαλονίκης να μην έχει κανέναν σαφή σχεδιασμό για το ποιο τελικά θα είναι το μήνυμα που θα στείλει αυτή η πόλη για τον εορτασμό” ανέφερε.

Ο Κ. Γκιουλέκας έκανε λόγο για μία μοναδική ευκαιρία να τονιστεί η παρουσία της πόλης, ο πολιτισμός, η νεολαία, ο επιχειρηματικός και επιστημονικός της κόσμος που κινδυνεύει να χαθεί ανεπιστρεπτί. “Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να χάσει τη χρυσή ευκαιρία να αποτελέσει πόλο έλξης για το 2012. Κατ’ επανάληψη στο δημοτικό συμβούλιο ζητήσαμε να διεκδικήσουμε από την προηγούμενη αλλά και τη σημερινή κυβέρνηση κονδύλια, τεχνική και άλλου είδους υποστήριξη προκειμένου να γίνει σωστά ο συντονισμός για τον εορτασμό του 2012. Μάλιστα, προτείναμε να συνοδεύσουμε τον Γ. Μπουτάρη στην Αθήνα για να πιέσουμε τους εκπροσώπους της κυβέρνησης για κονδύλια. Τότε, όπως και τώρα, με αλαζονεία και πρωτοφανή έπαρση απαντούσατε ότι “δεν συνδιοικούμε”. Σας έφαγε η αλαζονεία κύριε Μπουτάρη! Νομίζατε ότι είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα και σήμερα είστε ανίκανοι ακόμη και για αυτό: Να τιμήσετε την ιστορική αυτή επέτειο” ανέφερε χαρακτηριστικά. Κι επισήμανε: “Ως Δήμαρχος αυτής της πόλης οφείλετε να σέβεστε την ιστορία της. Εξαιτίας της αδιαφορίας σας ζημιώνεται ολόκληρη η Θεσσαλονίκη. Οι συμπολίτες μας δεν μπορούν να ακούν τον Δήμαρχο να...ξαναγράφει την ιστορία! Δεν μπορείτε να λέτε ότι δεν υπήρχε απελευθέρωση ούτε φυσικά να αναφέρετε ότι ο Βενιζέλος ίδρυσε τη Γενική Διοίκηση με στόχο τον... εξελληνισμό της περιοχής!!! Οφείλετε να σέβεστε και να τιμάτε την ιστορία αυτού του τόπου”.

Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” ζήτησε από τη διοίκηση του Δήμου να καταθέσει έγγραφα για το πώς χρησιμοποιήθηκαν τα δημοτικά μέσα της πόλης και πόσος χρόνος δόθηκε στην αντιπολίτευση να παρουσιάσει τις θέσεις και τις προτάσεις της προκειμένου να τα καταθέσει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Δείτε την ομιλία του κ. Γκιουλέκα