Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΝ ΧΑΚΕΡ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗ NASA ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

Άνδρες της Υπηρεσίας Ερευνών κατά του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας (DIICOT) της Ρουμανίας συνέλαβαν έναν 20χρονο στην πόλη Τιμισοάρα, στο δυτικό τμήμα της χώρας, κατηγορούμενο για δράση hacking-cracking σε διακομιστές του Πενταγώνου και της NASA.

Ο νεαρός άνδρας συνελήφθη στην Τιμισοάρα και το πρωί της Τρίτης μεταφέρθηκε στην έδρα της DIICOT στο Βουκουρέστι, όπου ανακρίνεται για κακουργηματικές πράξεις, για την πρόσβαση σε πληροφοριακά συστήματα χωρίς εξουσιοδότηση, σπάσιμο των μέτρων ασφαλείας, με στόχο τη λήψη στοιχείων και για την πρόκληση σοβαρής βλάβης σε πληροφοριακό σύστημα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του DIICOT, ο νεαρός προέβη σε «επιθέσεις» και απέκτησε πρόσβαση σε υπολογιστές του Αμερικανικού Στρατού, με στόχο να πάρει εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες αντέγραψε και μετάφερε στο σύστημά του χωρίς εξουσιοδότηση.

Με τον ίδιο τρόπο, ο δράστης εξέθεσε σε κίνδυνο διακομιστή που ανήκει στη NASA και επιπλέον εισήλθε σε ιστοχώρο και σύστημα που ανήκει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, συγκεκριμένα στο υπουργείο Άμυνας, το Πεντάγωνο.

Τα συστήματα προσωρινά μπλόκαραν και η πρόσβαση σε αυτά ήταν περιορισμένη. Ο δράστης σχεδίασε μία εφαρμογή που ανάρτησε για πώληση στο ιστολόγιο του, όπως επίσης και ένα βιντεοσκοπημένο στιγμιότυπο από την "εισβολή" στην ιστοσελίδα του αμερικανικού υπουργείου.

Οι ανακριτές της DIICOT συνεργάζονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με τις αμερικανικές διωκτικές Αρχές και εκπροσώπους της NASA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ