Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΤ1 - Η ΕΤ3 ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. στην υπ’ αριθμ. 1029 συνεδρίασή του ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα:

1. Ενέκρινε την αναγόμωση 10 ηλεκτρονικών λυχνιών RF EIMAC (USA).

2. Ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν στη λειτουργία και το πρόγραμμα της ΕΡΤ3. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να εκπονήσει σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3 λεπτομερές Επενδυτικό Πρόγραμμα. Στη συνεδρίαση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3.

3. Ενέκρινε τις κατευθυντήριες γραμμές, που προέκυψαν κατόπιν ειδικής μελέτης, για το περιεχόμενο και τη στρατηγική των τηλεοπτικών καναλιών της ΕΡΤ Α.Ε.. Ειδικότερα, σύμφωνα με την μελέτη:

- Η ΝΕΤ παραμένει το κυρίως ενημερωτικό κανάλι. Ο κορμός και οι ζώνες του προγράμματος καθορίζονται από τα δελτία ειδήσεων και τις βασικές ενημερωτικές εκπομπές, ενώ το πρόγραμμα θα συμπληρώνουν κινηματογραφικές ταινίες, ντοκιμαντέρ, μεγάλα αθλητικά γεγονότα και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.

- Η ΕΤ3 διατηρεί το χαρακτήρα της, αναδεικνύοντας, μέσα από το πρόγραμμά της, τις ανάγκες, τις δράσεις, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας. Το πρόγραμμά της εμπλουτίζεται περαιτέρω με αθλητικό πρόγραμμα.

- Η ΕΤ1 παραμένει κανάλι με έμφαση στον Πολιτισμό, με πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, κινηματογραφικές ταινίες, παιδικό πρόγραμμα, ντοκιμαντέρ και εκπομπές ειδικού ενδιαφέροντος. Η ΕΡΤ, εκμεταλλευόμενη τις δυνατότητες που προσφέρονται από την ψηφιακή τεχνολογία, εντάσσει στη δυναμική του προγράμματος της ΕΤ1 και τις υπηρεσίες που προσφέρει η Δημόσια Τηλεόραση και στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, και οι οποίες παρήχοντο από το Πρίσμα+. Με την απορρόφηση αυτή θα προκύψουν πρόγραμμα υψηλότερων προδιαγραφών, προσβάσιμο από τα ΑμεΑ, οικονομίες κλίμακος για την εταιρεία και εξοικονόμηση ψηφιακών συχνοτήτων.

- Το ψηφιακό κανάλι σινεσπόρ μετατρέπεται σε δορυφορικό.

4. Ενέκρινε το σχέδιο αλλαγών και βελτιώσεων στη λειτουργία των 19 Περιφερειακών Ραδιοφωνικών Σταθμών της εταιρείας. Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ο εξορθολογισμός λειτουργίας και υπηρεσιών ανά περιφέρεια, η καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού, αναβαθμισμένο πρόγραμμα, περαιτέρω άνοιγμα στις τοπικές κοινωνίες, αποδοτικότερος διοικητικός έλεγχος και η μετονομασία όλων των «Περιφερειακών Σταθμών Ε.ΡΑ.» σε «Περιφερειακούς Σταθμούς ΕΡΤ».

5. Αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση λειτουργίας και τον εκσυγχρονισμό του περιοδικού «Ραδιοτηλεόραση», με εξορθολογισμό του λειτουργικού κόστους και βελτίωση του περιεχομένου.

6. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ 2007 – 2013» στην κατηγορία πράξεων «Πράσινα δώματα σε δημόσια κτίρια» του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠ.ΠΕ.Κ.Α.).

7. Ενέκρινε τη δημοσιοποίηση διεθνούς πρόσκλησης ενδιαφέροντος προς εταιρείες που επιθυμούν να ενσωματώσουν στις νέες ηλεκτρονικές συσκευές τους (τηλεοράσεις, Playstation, κινητά κ.λ.π.) τους διαδικτυακούς τόπους της ΕΡΤ. Απαραίτητος όρος είναι , η συνεργασία να μην επιβαρύνει οικονομικά την ΕΡΤ.

8. Ενέκρινε την παράταση συμβάσεως για δύο επιπλέον έτη και την αναπροσαρμογή μισθώματος του κυλικείου στον υπόγειο χώρου του κτιρίου της Ρηγίλλης.

9. Ενέκρινε τη διευθέτηση χρέους και ενοικίου του κυλικείου της ΕΤ1 στο κτίριο της Κατεχάκη.

10. Αποφάσισε την υποβολή έγκλησης κατά του νομίμου εκπροσώπου ανώνυμης εταιρίας για έκδοση ακάλυπτης επιταγής.

11. Αποφάσισε οι Διευθυντές, οι Γενικοί Διευθυντές, τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου, και οι ανήκοντες στο Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (Π.Ε.Θ). να προσκομίζουν στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΡΤ προσωπική φορολογική ενημερότητα.

12. Ενέκρινε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή της ΕΡΤ στη συμπαραγωγή με το ARTE προγράμματος ελληνικού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, το ARTE πρόκειται να αφιερώσει μια ολόκληρη μέρα το 2013 σε ελληνικού ενδιαφέροντος πρόγραμμα, το οποίο θα προβάλει τη θετική εικόνα της χώρας. Ενέκρινε τη συμμετοχή της ΕΡΤ Α.Ε. στο διαγωνισμό Eurovision Young Musicians.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ