Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΣΥΝΕΛΑΒΑΝ ΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος, 46χρονος Βούλγαρος, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Ληστεία» και υπόθεση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου.

Συγκεκριμένα, το πρωί της 29-01-2012, αφού ο δράστης εισήλθε στην οικία του θύματος, επικαλούμενος δήθεν συγγενική σχέση μαζί του, επιχείρησε ανεπιτυχώς, με τη μέθοδο της απασχόλησης και με έντεχνο τρόπο, να του αποσπάσει χρηματικό ποσό. Μετά την αποτυχημένη αρχική του προσπάθεια και αφού χρησιμοποίησε σωματική βία σε βάρος του 85χρονου, προκειμένου να αφαιρέσει ένα πορτοφόλι που περιείχε 170 ευρώ και μία κασετίνα με απομιμήσεις κοσμημάτων, τράπηκε σε φυγή.

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Πανοράματος, οι οποίοι βάσει της περιγραφής του θύματος, κατέγραψαν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του δράστη και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του στην ευρύτερη περιοχή.

Τελικά, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε την επόμενη ημέρα, όταν ο δράστης προσήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα προκειμένου να διευθετήσει προσωπικές του εκκρεμότητες (παραλαβή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτου που του είχαν αφαιρεθεί προγενέστερα) και έγινε αντιληπτό ότι τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με αυτά του αναζητούμενου δράστη της προαναφερθείσας υπόθεσης.

Ο συλληφθείς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον ηλικιωμένο ως ο δράστης των σε βάρος του αδικημάτων, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Με αφορμή το προηγούμενο περιστατικό, κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε μερικές απλές, αλλά ιδιαίτερα χρήσιμες συμβουλές ασφαλείας για υπερήλικες:
- Μην ανοίγετε την πόρτα σας σε άγνωστα άτομα.
- Ασφαλίστε καλά το σπίτι σας ιδίως όταν κοιμάστε ή όταν πρόκειται να απουσιάσετε.
- Μη τοποθετείτε τα χρήματά σας σε τσέπες του παντελονιού ή εξωτερικές των ενδυμάτων σας όταν είστε σε χώρους με συνωστισμό ή χρησιμοποιείτε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης κρατήστε την τσάντα μπροστά σας και φροντίστε να είναι κλειστή.
- Μη πείθεστε εύκολα από άγνωστα άτομα που σας πλησιάζουν είτε με το πρόσχημα ευκαιριακών αγορών, είτε ως γνωστοί συγγενών σας, προφασιζόμενοι την εξόφληση χρέους, ασφαλιστήριων συμβολαίων, ηλεκτρικών συσκευών, ανταλλακτικών αυτοκινήτων κ.λ.π., για λογαριασμό των συγγενικών σας προσώπων.
- Έχετε πρόχειρα τα τηλέφωνα με τα οποία θα πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, στενοί συγγενείς κ.α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ