Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

"ΑΝΤΛΗΣΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ...!!!"

Κάποια πράγματα είναι προδιαγεγραμμένα, ειδικά στον άσπιλο και αμόλυντο κόσμο του ποδοσφαίρου. Όταν, ας πούμε, ακούς το όνομα «Σιδηρόπουλος» ως διαιτητή του Ατρόμητος – ΑΡΗΣ, πάνω-κάτω ξέρεις τι να περιμένεις, απλά πιστεύεις ότι η σφαγή δεν μπορεί να είναι τόσο καραμπινάτη…

Παρόλα αυτά, μέσα σε 90 λεπτά αγώνα, διαψεύδεσαι οικτρά… Βλέπεις αντιπάλους σου να πιάνουν την μπάλα με τα χέρια και επειδή έχουν ήδη μία κίτρινη κάρτα και η δεύτερη θα σημαίνει και αποβολή τους, η ολοκάθαρη διαιτητάρα που ακούει στο όνομα «Σιδηρόπουλος», να κάνει τον Κινέζο, την πάπια και όλα τα συναφή.

Βλέπεις αντιπάλους σου να προσπαθούν να εκνευρίσουν τους δικούς σου παίκτες και ιδιαίτερα να έχουν «σημαδέψει» τον Καστίγιο, να τον σπρώχνουν, να τον τραβάνε από τη φανέλα, να κολλάνε τα σιχαμένα μούτρα τους πάνω του και η ολοκάθαρη διαιτητάρα που ακούει στο όνομα «Σιδηρόπουλος», να επιμένει κινέζικα και πτηνολογικά και να μη δείχνει ούτε καν την κίτρινη, σε φάσεις όπου ο ΑΡΗΣ όχι απλά θα είχε «φάει» αποβολή, αλλά και τρεις αγωνιστικές τιμωρία στο «κεφάλι», μπορεί και «κρέμασμα» σε δημόσια θέα.

Εν ολίγοις και για να μην το κουράζουμε, βλέπεις το σύστημα, αυτό το ίδιο που εδώ και σχεδόν 98 χρόνια κάνει τα πάντα για να μη σε αφήσει να προχωρήσεις, να μην κρατάει καν τα προσχήματα και σχεδόν μόνο του να ανατρέπει ένα ολόκληρο αποτέλεσμα και μια ολόκληρη πρόκριση.

Από όλα αυτά, εσύ σαν οπαδός, οφείλεις να αντλήσεις πάθος. Και από τον πόλεμο και από τη σφαγή, αλλά και από το πάθος των παικτών.

Και εσύ σαν παίκτης, οφείλεις αντίστοιχα να αντλήσεις δύναμη και κουράγιο, από τον οπαδό. Να νιώσεις τον πόνο της ψυχής μας και να μπαίνεις μέσα, σαν να είναι κάθε φορά η τελευταία σου «παράσταση», η τελευταία «μάχη» της ζωής σου.

Μέσα, λοιπόν, στη μεγάλη μας στενοχώρια, παρά το προηγούμενο πρωτοσέλιδο σε σάιτ και εφημερίδα του SUPER 3 και λόγω του πάθους και της προσπάθειας που δείξατε οι περισσότεροι, σας καταθέτουμε το «μπράβο» μας.

Όπως «μπράβο» λέμε και για έναν ιδιαίτερο λόγο, στον Νέρι Καστίγιο, όταν χρησιμοποιεί το ποδοσφαιρικό του ταλέντο, τσαγανό και «αλητεία», υπέρ της αγαπημένης μας ομάδας, κάτι που έγινε στο αποψινό παιχνίδι του Περιστερίου.

Αυτά είχαμε να πούμε σαν «σχόλιο» για το ματς που τελείωσε χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα και με όλες τις υπάρχουσες συνθήκες. Η σεζόν συνεχίζεται μόνο με το Πρωτάθλημα και στους μήνες που απομένουν μέχρι τη λήξη του, άπαντες – ΑΠΑΝΤΕΣ, όμως – ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να είμαστε σε επαγρύπνηση και να μην αφήσουμε ούτε μια στιγμή αδράνειας.


Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα είναι για τον ΑΡΗ. Στο 2ο μόλις λεπτό, ο Νέτο έκανε το δυνατό σουτ από δεξιά, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 10ο λεπτό η πρώτη καλή στιγμή για τον Ατρόμητο, αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μήτρογλου δεν ανησύχησε το Βελλίδη. Δύο λεπτά αργότερα, έχουμε άλλη μια καλή στιγμή για τον ΑΡΗ. Ο Νέτο έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Καστίγιο έπιασε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο πρώτο ημίωρο ο ΑΡΗΣ είναι αυτός, που ελέγχει το ρυθμό του αγώνα, με τους παίκτες του Ατρομήτου να αρέσκονται σε αντεπιθέσεις. Στο 36ο λεπτό έχουμε την εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά με τον Ουμπίδες, αλλά η εξέλιξη της φάσης δε δημιουργεί κάτι το αξιόλογο για τον ΑΡΗ.

Στο 38ο λεπτό ο Γιαννιώτας έβγαλε τη σέντρα-σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο αμέσως επόμενο λεπτό είχαμε μια δύσκολη στιγμή για τον ΑΡΗ. Οι Σκόνδρας και Καραγκούνης συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στο Μήτρογλου, ο οποίος έπιασε το δυνατό σουτ, με την μπάλα να φεύγει κόρνερ, αφού βρήκε το σώμα του Ντίκο.

ΓΚΟΛ: Στο πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου το σκορ ανοίγει. Ο Γιαννιώτας έκανε πολύ ωραία προσπάθεια από την αριστερή πλευρά της μεγάλης περιοχής, έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον επερχόμενο Καστίγιο, ο οποίος με ωραίο τρόπο και σουτ με το δεξί, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Ιτάνζ.

Στο 55ο λεπτό, «αντίδραση» του Ατρομήτου. Έπειτα από φάουλ του Τάτου, η άμυνα του ΑΡΗ δεν αντέδρασε σωστά, ο Λαζαρίδης απέτυχε να ανακόψει τον Μήτρογλου και εκείνος σούταρε από κοντινή απόσταση, με το Βελλίδη να απομακρύνει με υπερένταση.

Στο 60ό λεπτό, δυνατό σουτ από τον Καραμάνο με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Βελλίδη. Στο 67ο λεπτό είχαμε την εκτέλεση φάουλ από τον Ουμπίδες, από τα δεξιά, ο Ντίκο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Ιτάνζ μπλόκαρε.

Στο 68ο λεπτό, κεφαλιά του Φυτανίδη, αλλά ο Βελλίδης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 79ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση για τον Ατρόμητο. Εκτέλεση φάουλ από τον Πίτου Γκαρσία, ο Βελλίδης μέσα στη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να κάνει σωστά την έξοδο και ο επερχόμενος Φυτανίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι.

Στο 88ο λεπτό ο Βελλίδης απέκρουσε σωτήρια την μπάλα με τα πόδια, ύστερα από σουτ του Μήτρογλου, λίγο έξω από τη γραμμή της μικρής περιοχής και από τον άξονα. Στο τελευταίο λεπτό της κανονικής διάρκειας του αγώνα ο ΑΡΗΣ δέχτηκε το δεύτερο γκολ. Ο Μήτρογλου έγινε αποδέκτης της μπάλας, ύστερα από ολιγωρία τριών αμυντικών, και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη.

Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχαμε μια απίστευτη υπόδειξη του Σιδηρόπουλου, ο οποίος έβγαλε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Καστίγιο, αποβάλλοντάς τον από τον αγώνα. Όπως έδειξε το τηλεοπτικό ριπλέι, ο Καστίγιο ακολουθούσε το Δημούτσο και αυτός απλά έπεσε «θεαματικά». Να σημειώσουμε, δε, ότι και η πρώτη κάρτα του Καστίγιο στο 73ο λεπτό, ήταν ανύπαρκτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ