Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟΚ


Παρόλο που καίγεται το πελεκούδι και η προσοχή των φίλων του ΠΑΟΚ είναι στραμμένη αλλού (μετά την φάπα από την Μπριζ σε συνδυασμό με την μεγάλη νίκη του Άρη στην  Μαδρίτη – έλα μην ντρέπεστε ΠΑΟΚια μου, ομολογήστε το... όταν βγαίνει η πίκρα ανακουφίζεται ο άνθρωπος), αναρτώ θέμα για το γήπεδο. Τα πλάνα που είδα στην τηλεόραση την περασμένη Πέμπτη ήταν εντελώς θλιβερά. Είμαι βέβαιος ότι οι Βέλγοι οπαδοί που βρέθηκαν στην Τούμπα νόμιζαν πως βρίσκονται σε κάποιο γήπεδο του πρώην ανατολικού μπλοκ. Το ίδιο πίστευαν και οι συμπατριώτες τους που το έβλεπαν από την τηλεόραση.
Ο λαός του ΠΑΟΚ αδικείται από το γήπεδο που διαθέτει η ομάδα του! Την περιγραφή που ακολουθεί μου την έκανε φανατίκλα οπαδός του Δικεφάλου: «Από πιτσιρίκος που πηγαίνω στο γήπεδο της Τούμπας
ταλαιπωρούμαι αρχικά για να φτάσω και στη συνέχεια να παρκάρω. Μετά, αρχίζει το ποδοπάτημα για να μπω μέσα. Και όταν κάθομαι στην κερκίδα, αν δεν μου έχει πιάσει τη θέση κάποιος άλλος και δεν αρχίσω να μαλώνω μαζί του, βλέπω σε μια απόσταση που χρειάζεται κιάλια τους παίκτες, αφού μεσολαβεί το απέραντο ταρτάν».
Παρόλα αυτά ο λαός του ΠΑΟΚ δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο γήπεδο της Ελλάδας. Σκεφτείτε, όμως, να ήταν καθαρά ποδοσφαιρικό αυτό το γήπεδο. Σκεφτείτε να ένοιωθαν οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ την ανάσα των οπαδών στον σβέρκο τους. Σκεφτείτε να άκουγαν στο αυτί τους τον ποιητικό στίχο «…έέέχω τρέέέλλλααα, στο μυαλόόό…»! Να γιατί αδικείται ο λαός του ΠΑΟΚ. Υπάρχουν βέβαια και τα προβλήματα των υποδομών του συγκεκριμένου γηπέδου, όπως αυτά με τις τουαλέτες, τις θέσεις δίπλα από τα κιγκλιδώματα των θυρών όπου όσοι κάθονται (όταν κάθονται) χάνουν από το οπτικό τους πεδίο ένα μεγάλο μέρος του αγωνιστικού χώρου, το σκέπαστρο που δεν έχει η πλειοψηφία των θεατών, ενώ όταν πεινάσεις περιορίζεσαι σε ένα ροξ, άμα δεν έχεις προνοήσει να πάρεις κανένα «βρόμικο» από τις καντίνες πέριξ του γηπέδου (οι οποίες τελευταία είναι υπό διωγμό)! Αν οι συνθήκες ήταν πιο ανθρώπινες είναι κάτι περισσότερο από βέβαιο πως οι κάρτες διαρκείας θα έφταναν με άνεση το sold out!
Πιστεύω, λοιπόν, για τη δυναμική του ΠΑΟΚ, ένα σύγχρονο γήπεδο μεταξύ 40 και 50 χιλιάδων θέσεων θα ήταν ιδανικό. Ναι, αλλά πού; ΟΧΙ, στην Τούμπα! Ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε αντίρρηση επ’ αυτού, όμως αν βάλετε κάτω τα πράγματα, θα συμφωνήσετε μαζί μου. Όποιος πάρει απόφαση να γκρεμιστεί το σημερινό γήπεδο για να χτιστεί στον ίδιο χώρο ένα άλλο θα εγκληματήσει κατά του ΠΑΟΚ. Γιατί, η σκέψη να σκαφτεί ο χώρος και έτσι να επεκταθούν οι κερκίδες καλύπτοντας την έκταση του ταρτάν είναι πέρα για πέρα πρόχειρη για να μη πω ηλίθια. Μόλις «βγουν» τα αρχαία, χαιρέτα μου τον πλάτανο. Και τρεχάτε τότε να πουλάτε μαγκιές στους αρχαιολόγους του υπουργείου Πολιτισμού. Εκτός αυτού, δείτε τι έπαθε η ΑΕΚ που γκρέμισε τη Φιλαδέλφεια. Όσο για εκείνους που επικαλούνται το «…συναισθηματικό δέσιμο με τη φυσική έδρα και την ιστορία της…» το λιγότερο που έχω να τους καταλογίσω είναι «ανιστορικότητα», αφού ο Δικέφαλος ως πρώτη έδρα είχε από το 1926 τα Πανεπιστήμια και το 1959 μετακόμισε στην Τούμπα. Στο κάτω-κάτω να ρωτήσω: Ο ΠΑΟΚ είναι πιο ιστορική ομάδα από την Άρσεναλ που έφυγε από το Χάιμπουρι για να φτιάξει το εκπληκτικό «Έμιρέιτς» ή ακόμα και από τον Παναθηναϊκό που εγκατέλειψε τη Λεωφόρο και πασχίζει να πάει στο Βοτανικό; Μπορώ να αναφέρω δεκάδες ακόμη παρόμοιες περιπτώσεις όμως αυτές οι δυο είναι χαρακτηριστικές. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γκρεμιστεί η Τούμπα πριν είναι έτοιμο ένα νέο γήπεδο.
Μάλιστα, όλα τα παραπάνω έπρεπε να ξεκινήσουν από χθες!!! Γιατί, προσφέρεται η εποχή και υπάρχει ο χώρος με πολλά στρέμματα όπου θα κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο γήπεδο, εύκολα προσβάσιμο όχι μόνο από τους Θεσσαλονικείς αλλά και από τους φίλους της ομάδας που έρχονται από τις υπόλοιπες περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Και μαζί του να δημιουργηθεί ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο. Είμαι βέβαιος ότι θα ενδιαφερθούν πολλές κατασκευαστικές εταιρείες ή άλλοι σπόνσορες για ένα τέτοιο έργο…!
Έτσι, νοερά, βάλτε στο μυαλό σας την ημέρα που θα πείτε στην παρέα σας ή στο κορίτσι σας ή στη σύζυγό σας και στα παιδιά σας «Πάμε να φάμε στο White Restaurant, να πιούμε τον καφέ μας στο Black Bar και να ψωνίσουμε από το Eagles Fashion»!!!
Σκεφτείτε τα όλα τα παραπάνω, ΠΑΟΚτσάκια μου, όταν βλέπετε το ματς με τη Λάρισα η οποία θα υποδέχεται την ομάδα σας όχι στο Αλκαζάρ αλλά στο νέο AEL FC ARENA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ