Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΠΟΣΠΕΡΤ ΚΑΤΑ ΚΑΚΟΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ
Τι κι αν είναι γιορτινές μέρες; Τι κι αν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι και οι νέοι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με τα τραγικά προβλήματα που τους έχουν φορτώσειοι καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων του νεοφιλελευθερισμού; Τώρα οι συντελεστές αυτής της καταστροφικής πολιτικής, έβαλαν στο στόχαστρο τη Δημόσια τηλεόραση.
Στηρίζουν έτσι, με πάθος τις κακόβουλες επιθέσεις των καναλαρχών και των φερεφώνων τους, ενάντια στη Δημόσια τηλεόραση.

Με περίσσιο λαϊκισμό, ζητάνε το ανταποδοτικό τέλος να πάει στις συντάξεις. Ποιοι; Αυτοί που ευθύνονται για τα θαλασσοδάνεια, τα δομημένα ομόλογα. Αυτοί που οδήγησαν σε ναυάγιο τα ασφαλιστικά ταμεία & που οι χαριστικές πράξεις τους, εκατοντάδων εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, σε βάρος του ελληνικού λαού προς όφελος των ιδιωτών καναλαρχών, είναι αμέτρητες! 
Τι επιδιώκουν; Να παραπλανήσουν το Λαό για να κάνουν τη δουλειά τους οι καναλάρχες και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Να χάσει την οικονομική αυτοτέλεια της η ΕΡΤ, που σημαίνει και την ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ της, την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ της,αφού πρώτα τα στελέχη τους, βλέπε Χρ. Παναγόπουλος, την κακομεταχειρίσθηκαν, την συκοφάντησαν, κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα. Την ίδια ώρα διαδίδουν ψευδώς ότι σήμερα για την ΕΡΤ πληρώνουν οι τάφοι, οι στάνες, τα χωράφια, κλειστά σπίτιαΑύριο ίσως επινοήσουν κι άλλα. Ποιος ξέρει;
Είναι ένα σχέδιο καλά οργανωμένο και σε βάθος χρόνου:
Θέλουν ένα Λαό έρμαιο των δικών τους επιλογών.  Να διαμορφώνει συνείδηση σύμφωνα με τις δικές τους επιταγές. Να μαθαίνει αυτά που θέλουν αυτοί. Να ψυχαγωγείται όπως θέλουν αυτοί. Να «ζει» όπως θέλουν αυτοί. Και κυρίως να είναι άβουλος για να μπορούν να τον εκμεταλλεύονται όπως θέλουν αυτοί. Δεν είναι τυχαίο ότι ο συγκεκριμένος Χρ. Παναγόπουλος που σήμερα διοικεί τον ΣΚΑΙ, είναι ο πρώτος, που για λογαριασμό των εργοδοτών του εφάρμοσε τις επιδιωκόμενες και από άλλους εργοδότες, ατομικές συμβάσεις!
Εμείς οι εργαζόμενοι στα Η.Μ.Μ.Ε., έχουμε χρέος να αποκαλύπτουμε αυτά τα σχέδια και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο για μια ποιοτική,  δημοκρατική ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, που θα ενημερώνει και δεν θα ποδηγετεί. Θα ψυχαγωγεί και δεν θα υποβαθμίζει τον άνθρωπο. Θα αναπτύσσει και θα προωθεί τον πολιτισμό, με σεβασμό σε όλες τις δημιουργικές εκφράσεις.
Θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε για την ανάδειξη, τη στήριξη και την ενίσχυση του ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ- ΕΘΝΙΚΟΥ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΥ- ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΗΣ ΕΡΤ! 
Για την οικονομική της αυτοτέλεια, την ανεξαρτησία της και τη μη συρρίκνωσή της. 
Για τη χρηστή διοίκησή της και την εξαφάνιση του κρατικού κηδεμονισμού. 
Για τον Δημόσιο χαρακτήρα της. 
Καλούμε τους Έλληνες να συστρατευτούν εναντίον της χειραγώγησής τους που βοηθάει μόνο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Καλούμε κάθε δημοσιογράφο ή/και κάθε πολιτικό να πάψουν να αδικούν την ΕΡΤ χωρίς να γνωρίζουν(;) την πραγματικότητα.
Ν’ αφήσουν τους πομπώδεις μονόλογους και ας μας καλέσουν σε έναν εφ΄ όλης της ύλης διάλογο, αν επιθυμούν να προσφέρουν στον Ελληνικό Λαό σοβαρή ενημέρωση και όχι λασπολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ