Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΕΤΟΙΜΑ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ". ΕΩΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ 96 ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ.


Όλα είναι έτοιμα ώστε η εφαρμογή του Καλλικράτη να ξεκινήσει απρόσκοπτα από τις 3 Ιανουαρίου του 2011 δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα.
Οι συνεργάτες του κ. Ραγκούση παρουσίασαν μάλιστα ένα site ειδικά διαμορφωμένο για τον Καλλικράτη kallikratis.ypes.gr στο οποίο αιρετοί και πολίτες θα μπορούν να λαμβάνουν κάθε πληροφόρηση για τη νέα αρχιτεκτονική δομή της αυτοδιοίκησης.
Παράλληλα ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι ο τετραψήφιος αριθμός 1500 τίθεται στην υπηρεσία των πολιτών για να λαμβάνουν πληροφορίες για κάθε τι που έχει σχέση με τους νέους Δήμους και τις Περιφέρειες.


Και i-Καλλικράτης
Επίσης απο το νέο έτος το υπουργείο Εσωτερικών θα εφοδιάσει τους αιρετούς άρχοντες με κινητές συσκευές τελευταίας τεχνολογίας προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Καλλικράτη για όλες τις εξελίξεις που αφορούν στους τομείς ευθύνης τους.

Έτοιμες νέες ταμπέλες και πινακίδες
Όσον αφορά τις πρακτικές εκκρεμότητες, ο κ. Ραγκούσης δήλώσε ότι τα ΑΦΜ, οι σφραγίδες οι κτιριακές υποδομές και οι πινακίδες των νέων ΟΤΑ είναι έτοιμες.

Σαρωτικές συγχωνεύσεις
Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε ότι οι συγχωνεύσεις των 6.000 Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων Δήμων και Περιφερειών θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου «χωρίς αναβολή». Από τις συγχωνεύσεις αναμένεται να μετακινηθούν, σύμφωνα με εκτιμήσεις, περίπου 30.000 εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλείνουν 96 παράνομες χωματερές
Για το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων ο κ. Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου μαζί με τη υπουργό Περιβάλοντος Τίνα Μπιρμπίλη θα επισκεφθούν τον αρμόδιο επίτροπο της ΕΕ  και θα του παρουσιάσουν το σχεδιασμό διαχείρισης απορριμάτων για όλη την Ελλάδα.
Ο κ. Ραγκούσης  ανακοίνωσε μάλιστα ότι έως μεθαύριο θα κλείσουν 96 παράνομες και ανεξέλεγκτες χωματερές.
Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα προκηρυχθούν δύο διεθνείς διαγωνισμοί για την εφαρμογή του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης απορριμμάτων: Ένας για την Πελοπόννησο και ένας για τα νησιά.
Προανήγγειλε μάλιστα νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα προβλέπεται συνυπευθυνότητα των Δήμων εάν ο αρχικός σχεδιασμός δεν υλοποιηθεί.

Στη Βασιλίσσης Σοφίας όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Ραγκούσης επιβεβαίωσε ότι όλοι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού θα μεταφερθούν στα γραφεία  του Υπουργείου Εσωτερικών επί της οδού Βασιλίσσης Σοφίας.

Στο μικροσκόπιο του ΟΟΣΑ η δημόσια διοίκηση
Τέλος, ο κ. Ραγκούσης γνωστοποίησε ότι έχει ήδη υπάρξει συμφωνία με τον ΟΟΣΑ ο οποίος θα αναλάβει χωρίς επιπλέον κόστος την ποιοτική και λειτουργική αξιολόγηση της ελληνικής δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ