Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, ΑΝΤ1, MEGA

Απεργία σε TV Μακεδονία, ANT1, Mega στις 31 Δεκεμβρίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εικοσιτετράωρη απεργία κηρύσσει η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης στο TVΜακεδονία και στα παραρτήματα των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών Antenna και Mega στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου.
Η συρρίκνωση του δημοσιογραφικού δυναμικού των παραπάνω ΜΜΕ, που προσφάτως απέλυσαν συντάκτες με το γενικόλογο πρόσχημα της οικονομικής κρίσης, έχει περιορίσει ασφυκτικά τον ενημερωτικό χαρακτήρα των προγραμμάτων που ως σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας υποχρεούνται να διατηρούν.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην απαξίωση της ενημέρωσης που προωθούν οι συγκεκριμένοι τηλεοπτικοί σταθμοί.
Για τον λόγο αυτόν απεργούμε από τις 6 π.μ. της Παρασκευής 31/12/2010 έως τις 6 π.μ. του Σαββάτου 1/1/011 και ζητούμε: 

·         Να αναπληρωθούν όλες οι θέσεις εργασίας που καταργήθηκαν στα παραπάνω ΜΜΕ.
·         Να αποκατασταθούν οι συνθήκες εργασίας που ορίζουν η νομοθεσία και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για το σύνολο των συντακτών που εργάζονται πια υπερεντατικά στους σταθμούς αυτούς.
·         Να ενισχυθεί ο ενημερωτικός χαρακτήρας των προγραμμάτων τους ώστε να ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που επιβάλλει η αντιμετώπιση της Ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ