Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Σεμινάριο Πιστοποίησης Stretching με τον Master Trainer Nissim Zoares

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης θα μάθετε τη βασική δομή ενός μαθήματος Stretching και πώς να το χτίσετε και να το προσαρμόσετε για να ταιριάζει στις απαιτήσεις του τμήματός σας (πχ παραλλαγές μαθήματος για χορό, πολεμικές τέχνες, ορθοσωμία, Group & Personal Training).

Μερικά από τα αντικείμενα διδασκαλίας: τεχνικές του stretching, φυσιολογία του stretching, διαφορετικά είδη προθέρμανσης, δυναμικό, βαλλιστικό, παθητικό, ισομετρικό stretching, ποια είναι η σωστή σειρά ασκήσεων, αναπνοή και άσκηση, ευελιξία και ελαστικότητα, stretching και η ψυχολογία του, μυικές βραχύνσεις και πώς να τις αντιμετωπίσετε, PNF stretching workshop για personal training και πως να το συμπεριλάβετε στο ομαδικό stretching πρόγραμμά σας.

Αντικείμενα διδασκαλίας:
Ολες οι τεχνικές του stretching και η εφαρμογή τους .
Φυσιολογία και ψυχολογία του Stretching.
Ασκησιολόγιο τεχνική και κανόνες ασφαλείας.
Σχεδιασμός ομαδικού ή ατομικού προγράμματος stretching για χορευτές, αθλητές πολεμικών τεχνών, απλούς ασκούμενους, αποκατάσταση μυικών βραχύνσεων κ.α.
Παρουσίαση και ανάλυση 2 ομαδικών Masterclasses: Stretch your limits* & Dance Stretching*
PNF Stretching: Παρουσίαση, ανάληση και πρακτική εξάσκηση.

Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν δυο Stretching Masterclasses:

1.STRETCH YOUR LIMITS

Η μέθοδος stretch your limits του Nissim Zoares είναι βασισμένη στις τελευταίες επιστημονικές έρευνες πάνω στο Stretching & Flexibility.Η κίνηση και είναι βασικό συστατικό του μαθήματος και μέσω αυτής στοχεύεται η βελτίωση του εύρους κίνησης (ROM) και της ευκαμψίας/ευλυγισίας. Δίνεται έμφαση στους μυς που έχουν την τάση να βραχύνονται. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα παρουσιαστούν ασκήσεις που συνδυάζουν όλα τα είδη του stretching, δεμένες σωστά μεταξύ τους με σκοπό το μέγιστο αποτέλεσμα.

2.DANCE STRETCH

Μια τάξη stretching με φόντο το χορό. Διάφορες τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο μοντέρνο χορό είναι πάρα πολύ αποτελεσματικές για τη βελτίωση της ευκαμψίας και ευλυγισίας. Σημαντικό συστατικό του μαθήματος είναι η ροή και η κίνηση καθώς και οι δημιουργικές μεταβάσεις από άσκηση σε άσκηση. Οι ασκήσεις εξασκούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς και επίπεδα δυσκολίας. Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν μία ώρα άσκησης για βελτίωση της ευλυγισίας καθώς και σαν προετοιμασία για ένα μάθημα χορού. Δεν χρειάζεται να είστε χορευτές για να το παρακολουθήσετε παρα μόνο να είστε ανοιχτοί στο να ανακαλύψετε δυνατότητες που έχει το σώμα σας.

Κατάλληλο για:
-Χορευτές & δάσκαλους χορού.
-Γυμναστές, προπονητές & φυσικοθεραπευτές.
-Group & Personal Trainers.
-Αθλητές & ασκούμενους.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν:
Διεθνή πιστοποίηση.
Manual του προγράμματος εικονογραφημένο, σε ψηφιακή μορφή.

Πότε: Κυριακή 10 Ιουλίου 2016
Πού: Κεντρικό κτίριο ΧΑΝΘ

Κόστος συμμετοχής: 150€ για προεγγραφές έως τις 3/6. Για εγγραφές μετά τις 3/6 το κόστος είναι 180€.

Συμπληρώστε τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΕΔΩ

Εάν παρακολουθήσετε και το σεμινάριο Balletoning το οποίο λαμβάνει χώρα στις 09 Ιουλίου με τον ίδιο trainer, θα μπορείτε να έχετε δωρεαν είσοδο στη πισίνα στις ώρες κοινού για 3 μήνες!

Υπεύθυνη σεμιναρίων: Αλίκη Μασέλου, 6977646426
Τμήμα Γυμναζομένων ΧΑΝΘ: 231 600 1000 εσωτ. 0821 & 0822 ph-edu@ymca.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ