Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

Ποιος έγραψε τελικά το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή;

Μετά την τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη την Κυριακή το βράδυ στη Βουλή, στην οποία υποστήριξε πως τόσο ο δημοσιονομικός κόφτης όσο και το υπερταμείο έγινε δια χειρός Ευρωπαίων και ΔΝΤ χωρίς η ελληνική κυβέρνηση να έχει καμία ανάμιξη,
και ο δημοσιογράφος «των Νέων» Γ. Παπαχρήστος προβαίνει σε έναν αντίστοιχο ισχυρισμό.

Υπενθυμίζεται ότι στην χτεσινή του ομιλία του ο κ. Λεβέντης είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το κείμενο ήρθε απ΄ έξω και εμείς δεν προσθέσαμε ούτε ένα νι. Δεν αλλάξαμε ούτε ένα και».

Σύμφωνα, με όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Γ. Παπαχρήστος, «η τρόικα παρέδωσε προ 15 ημερών τα κείμενα που αφορούσαν στις αποφάσεις της σχετικά με το Υπερταμείο και τα σχετικά με τον περίφημο “κοφτη” σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην οδό Κουμπάρη, στο Κολωνάκι».

«Το συγκεκριμένο γραφείο, το οποίο έχει ως επικεφαλής κυρία μεγαλοδικηγόρο της Αθήνας, πήρε τις αποφάσεις, τις επεξεργάστηκε, τις προσάρμοσε νομοθετικά στα ισχύοντα στην Ελλάδα, τα μετέφρασε και τα παρέδωσε στην κυβέρνηση. Τα υπόλοιπα του νομοσχεδίου, τα οποία επίσης αποφάσισε η τρόικα τα επεξεργάστηκε άλλο μεγάλο δικηγορικό γραφείο, επίσης εδρεύον στο Κολωνάκι, που έκανε ακριβώς την ίδια δουλειά με το προηγούμενο: Προσαρμογή στην ελληνική νομοθεσία και μετάφραση αποφάσεων/ υποδείξεων στα Ελληνικά. Η δε κυβέρνηση με τη σειρά της, πήρε τα κείμενα και αυτού του γραφείου, τα ενέταξε σε ένα ενιαίο κείμενο και τα εμφάνισε στη βουλή ως ένα νομοσχέδιο, το συγκεκριμένο!», σημειώνει ο κ. Παπαχρήστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ