Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ "ΜΑΪΜΟΥ" ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ!

Καλούνται να αγοράσουν το πανάκριβα κινητά για μόλις 100. Οταν όμως επιχειρούν να θέσουν σε λειτουργία το τηλέφωνο με τις απεριόριστες τεχνολογικές δυνατότητες, ανακαλύπτουν ότι αυτό... διαλύεται στα χέρια τους.

Επιτήδειοι τους τελευταίους μήνες έχουν στήσει μια ασύλληπτη απάτη με πανάκριβα κινητά τηλέφωνα-μαϊμού και ήδη έχουν εξαπατήσει δεκάδες ανυποψίαστους πολίτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες θυμάτων στην «Εspresso», οι δράστες κυκλοφορούν σε πολυσύχναστα σημεία και εντοπίζουν κυρίως νεαρά άτομα τα οποία εκτιμούν ότι είναι λάτρεις της τεχνολογίας. Κρατώντας στα χέρια τους smartphones, τα οποία κοστίζουν πάνω από 500 ευρώ, αρχίζουν το «ψηστήρι». Κατεβάζουν θεαματικά την τιμή στα 100 ευρώ, ενώ τους κάνουν και παρουσίαση των δυνατοτήτων του κινητού. Στη συνέχεια, όταν το υποψήφιο θύμα δεχτεί να αγοράσει το τηλέφωνο, βγάζουν από την τσάντα ένα κλειστό κουτί που φέρει ακόμη και σφραγίδα γνησιότητας και του δίνουν την αχρησιμοποίητη συσκευή.

Οσοι, όμως, έκαναν το λάθος και το αγόρασαν, έστω και σε τιμή ευκαιρίας, όταν έφτασαν στο σπίτι τους και άνοιξαν το κουτί βρέθηκαν προ εκπλήξεως. Τα «έξυπνα κινητά», αν και δείχνουν αληθινά, στο εσωτερικό τους είναι άδεια. Φέρουν μόνο μια μεταλλική πλακέτα με δύο καλώδια, τα οποία ανάβουν και φωτίζουν την οθόνη, καθώς και έναν φορτιστή-παιχνίδι.

Οσο και αν προσπαθήσουν οι κάτοχοι να τα θέσουν σε λειτουργία, αυτό είναι αδύνατο, καθώς πρόκειται για ψεύτικες συσκευές οι οποίες διαλύονται. Ετσι, τα θύματα αντιλαμβάνονται ότι έχασαν από τη μια στιγμή στην άλλη και τα χρήματά τους και τη χαρά ότι είχαν αποκτήσει ένα ακριβό κινητό σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία επίσημη καταγγελία, η υπόθεση είναι γνωστή στις διωκτικές αρχές. Και αυτό διότι οι δράστες τις πεερισσότερες φορές λένε στους υποψήφιους αγοραστές ότι τα κινητά είναι κλεμμένα. Ετσι, ακόμα κι αν κάποιος μπει στη διαδικασία να το αγοράσει, αυτομάτως γίνεται κλεπταποδόχος και έτσι μπορεί να οδηγηθεί και ο ίδιος ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Τα συγκεκριμένα, πάντως, κινητά-μαϊμού έχουν κατακλύσει τους δρόμους. Οι επιτήδειοι στήνονται στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων, σε καφετέριες, στους σταθμούς του ηλεκτρικού, ακόμη και στο λιμάνι του Πειραιά. Οταν δε αντιληφθούν ότι σε κοντινή απόσταση βρίσκονται άνδρες των διωκτικών αρχών, εξαφανίζονται.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, οι αρχές εκτιμούν ότι πίσω από την απάτη βρίσκεται μεγάλο κύκλωμα το οποίο προμηθεύεται τα κινητά-μαϊμού από χώρα του εξωτερικού και τα διακινεί στη χώρα μας.

Γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή στους πολίτες, προκειμένου να μη χάσουν από τη μια στιγμή στην άλλη τα χρήματά τους αγοράζοντας άνθρακα αντί για θησαυρό!

Πηγή: Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ