Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

ΕΣΗΕΜ-Θ: Διαπραγμάτευση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας - Ενημερωτική συνέλευση εργαζομένων


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ ενημερώνει τους συναδέλφους ότι ανέλαβε την πρωτοβουλία διαπραγμάτευσης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με τους ιδιοκτήτες εφημερίδων και διαδικτυακών ΜΜΕ που εκδίδονται και λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη.

Με τη σύμβαση αυτή επιχειρείται να κατοχυρωθούν οι όροι απασχόλησης (αμοιβές, ωράριο, άδειες, πνευματικά δικαιώματα κ.ά.) όλων των συναδέλφων στα παραπάνω ΜΜΕ. 

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ανιχνευτικές συναντήσεις με αρκετούς ιδιοκτήτες, και το πρώτο στάδιο της διαδικασίας βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τις/τους συναδέλφους που εργάζονται σε διαδικτυακά ΜΜΕ και εφημερίδες της Θεσσαλονίκης σε συνέλευση για να ενημερωθούν για την έως τώρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης και το περιεχόμενο των προτάσεων που περιλαμβάνει η προτεινόμενη σύμβαση. 

Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στην ΕΣΗΕΜ-Θ την Τρίτη 9 Ιουλίου 2024, από τις 15.00 έως τις 17.00. Για τη διευκόλυνση της συνέλευσης, το ΔΣ της ΕΣΗΕΜ-Θ κηρύσσει στάση εργασίας τις ίδιες ώρες, σε όλες τις εφημερίδες και τα διαδικτυακά ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ