Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε videogames ξεκίνησαν απεργία λόγω της τεχνητής νοημοσύνης


Μετά την απεργία που δημιούργησε πολλά προβλήματα στις τηλεοπτικές παραγωγές στο πρόσφατο παρελθόν, έρχεται άλλη μια για να ταράξει αυτή τη στιγμή την αγορά των videogames.

Συγκεκριμένα, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε videogames ως voice actors ή «χαρίζοντας» την μορφή τους για την εμφάνιση των χαρακτήρων, ανακοίνωσαν πως σταματούν να εργάζονται μετά από μήνες διαπραγματεύσεων με εταιρείες όπως οι Activision και Epic Games.

Οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερες αμοιβές και μεγαλύτερη εξασφάλιση του μέλλοντός τους, περιορίζοντας τη χρήση τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης.

Τα μέλη της σχετικής επιτροπής ζητούν να περιοριστεί αρκετά η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στα επόμενα projects, καθώς οι εταιρείες έχουν αρχίσει να ψάχνονται σε αυτό το επίπεδο για να περιορίσουν την εργασία των πραγματικών ηθοποιών.

Η πλευρά των ηθοποιών αναφέρει πως από τον Νοέμβριο του 2022 γίνονται ζυμώσεις για να φτιαχτεί ένα ασφαλές πλαίσιο, αλλά οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν και έτσι η απεργία ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου.

Μία παρόμοια περίπτωση είχαμε ζήσει το 2016, όταν και οι ηθοποιοί είχαν προχωρήσει σε απεργία λόγω των μισθών και των αμοιβών τους.

Προς το παρόν, μόνο η Take-Two έχει τοποθετηθεί μεμονωμένα, αναφέροντας πως η εξέλιξη αυτή δεν θα στοιχίσει κάτι στην κυκλοφορία του GTA 6!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ