Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Φοιτήτρια με πάνω από 100 αλλεργίες μπορεί να φάει μόνο 13 φαγητά!


Μια 21χρονη μπορεί να φάει μόνο 13 τρόφιμα, επειδή έχει διαγνωστεί με πάνω από 100 αλλεργίες.

Μια γυναίκα που έχει πάνω από 100 αλλεργίες μπορεί να φάει μόνο 13 φαγητά. Συγκεκριμένα, η 21χρονη Jenna Gestetner πάσχει από μια σπάνια ανοσολογική πάθηση που ονομάζεται Σύνδρομο Ενεργοποίησης των Μαστοκυττάρων (MCAS), η οποία της προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις σχεδόν σε όλα τα τρόφιμα.


Τα συμπτώματά της, τα οποία έχει από παιδί, περιλαμβάνουν έντονο πόνο, ναυτία, κόπωση, ζάλη, δερματικές αντιδράσεις και δυσκολία στην αναπνοή. Ήταν σε θέση να τρώει μόνο εννέα πράγματα, αλλά τώρα έχει προσθέσει τέσσερα φρούτα στη διατροφή της.

Τώρα μπορεί να τρώει χουρμάδες, σταφύλια, βατόμουρα και αχλάδια χάρη στους σταθεροποιητές των μαστοκυττάρων - φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του MCAS.

Η Τζένα, φοιτήτρια, από το Λος Άντζελες της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ, λέει: «Είναι καταπληκτικό που μπορώ τώρα να τρώω φρούτα, έχει αλλάξει τόσο πολύ η ζωή μου και μόνο οι τέσσερις επιπλέον τροφές».

Η Jenna πάλευε με τις αλλεργίες της στα τρόφιμα από τότε που ήταν παιδί και διαπίστωσε ότι η εξάλειψη των τροφίμων από τη διατροφή της ήταν το μόνο πράγμα που βοηθούσε. Μετά από χρόνια δοκιμών και λαθών, η Jenna μπορούσε να τρώει μόνο γαλοπούλα, λευκό ψάρι, αγγούρι, πράσινα φασόλια, κολοκυθάκια, λάιμ, σπόρους chia, ελαιόλαδο και συμπληρώματα γλυκόζης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ