Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Ο «μυστικός» κώδικας επικοινωνίας των αεροσυνοδών κρύβεται πολύ καλά πίσω από τους περίεργους ήχους που ακούμε σε κάθε πτήση (βίντεο)


Οι επιβάτες των αεροπλάνων έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι αυτά τα περίεργα «ντινγκ» σε ένα αεροσκάφος είναι στην πραγματικότητα ένας «μυστικός» κώδικας που χρησιμοποιούν τα μέλη του πληρώματος για να επικοινωνούν μεταξύ τους.

«Αποδεικνύεται ότι αυτά [τα κουδουνίσματα] είναι σαν μια μυστική γλώσσα μεταξύ του πληρώματος καμπίνας και του πιλοτηρίου», εξηγεί στο βίντεο του ο TikToker Mitch Mohammed.

Λοιπόν, αυτά τα αθώα κουδουνίσματα δεν περιορίζονται μόνο στην ένδειξη της ζώνης ασφαλείας και στο κουμπί κλήσης της αεροσυνοδού.

Σύμφωνα με το κλιπ, ένα απλό κουδούνισμα χτυπάει όταν το αεροπλάνο ετοιμάζεται να απογειωθεί ή να προσγειωθεί. Επιπλέον, δύο κουδουνίσματα σηματοδοτούν ότι το αεροπλάνο βρίσκεται σε ασφαλές ύψος για τη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών, σύμφωνα με το βίντεο.

«Αυτό [το μονό ντινγκ] είναι συνήθως ένδειξη ότι η απογείωση έχει πραγματοποιηθεί με επιτυχία και μερικές φορές συνοδεύεται και από φωνητική εντολή από το πιλοτήριο», δήλωσε ο TikToker. «Περίπου πέντε λεπτά μετά την απογείωση θα ακούσετε δύο ντινγκ ενώ βρίσκεστε στον αέρα που υποδεικνύει ότι το αεροπλάνο βρίσκεται στα 3.000 μετρα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί το WiFi και οι φορητοί υπολογιστές, ενώ οι αεροσυνοδοί μπορούν να σηκωθούν από τη θέση τους».

Εν τω μεταξύ, ένα μόνο ντινγκ θα ακουστεί και λίγο αργότερα, υποδεικνύοντας ότι το πλήρωμα μπορεί να ξεκινήσει τη διανομή φαγητού και ποτού.

Ο ίδιος εξηγεί σε άλλο σημείο ότι ένα συνεχόμενο μπιπ σημαίνει ότι μια αεροσυνοδός κάνει σήμα σε μια άλλη ή ότι το πιλοτήριο προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

Τέλος, ποτέ δεν θέλετε να ακούσετε τρία μπιπ, καθώς αυτή η ηχητική τριπλέτα σηματοδοτεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ