Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Είχαν τύχη βουνό: Έγκυος μητέρα πυροβολήθηκε και το μωρό γεννήθηκε με τη σφαίρα σφηνωμένη στο στομάχι


Με μια σφαίρα σφηνωμένη στο στομάχι γεννήθηκε ένα κοριτσάκι στη Ρωσία, καθώς η μητέρα της, είχε πυροβοληθεί κατά λάθος όταν ήταν έγκυος.

Η γυναίκα βρισκόταν στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν την πυροβόλησε κατά λάθος ο σύζυγός της με καραμπίνα. Η σφαίρα χτύπησε και πέρασε την κοιλιά της ωστόσο, από τύχη δεν τραυματίστηκε σοβαρά ούτε εκείνη, αλλά ούτε και μωρό.

Η σφαίρα που είχε μήκος λιγότερο από ένα εκατοστό, δεν προκάλεσε καμία ζημιά στα ζωτικά όργανα του μωρού. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ούτε η μητέρα είχε υποστεί σοβαρή ζημιά και έτσι αποφάσισαν να μην κάνουν τίποτα.

Αντιθέτως, επέλεξαν να περιμένουν να γεννηθεί το μωράκι προτού αφαιρέσουν την σφαίρα που είχε σφηνώσει το στομάχι του. Έτσι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε λόγος να προχωρήσουν σε επέμβαση πριν τη γέννα. Όταν το κοριτσάκι γεννήθηκε του αφαίρεσαν την σφαίρα από το δέρμα.

«Στο Περιφερειακό Κέντρο Υγείας Μητέρας και Παιδιού της Μόσχας, χειρουργοί αφαίρεσαν ένα σφαιρίδιο από ένα πνευματικό όπλο από το πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα ενός νεογέννητου μωρού.

Το τμήμα νεογνικής χειρουργικής (με επικεφαλής τον Mikhail Georgievich Rekhviashvili, PhD) έλαβε μια κλήση σχετικά με τη μεταφορά ενός παιδιού με ένα ξένο αντικείμενο - ένα σφαιρίδιο στο πρόσθιο κοιλιακό τοίχωμα. Το νεογέννητο κορίτσι γεννήθηκε σε ικανοποιητική κατάσταση», ανέφερε η ανακοίνωση του Κρατικού Νοσοκομείου της Μόσχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ