Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Ερευνητές έμειναν έκπληκτοι από από αυτό που ανακάλυψαν σε τάφο 1.200 ετών στην Κίνα


Αρχαιολόγοι στην Κίνα δήλωσαν πρόσφατα ότι ανακάλυψαν έναν τάφο με καλά διατηρημένες τοιχογραφίες, που χρονολογούνται από το 618 μ.Χ.

Οι αρχαιολόγοι στη βόρεια Κίνα ανακάλυψαν έναν μικρό αλλά πλούσια διακοσμημένο τάφο 1.200 ετών σε ένα βουνό έξω από το Ταϊγιουάν, την πρωτεύουσα της βόρειας επαρχίας Σανξί της Κίνας.

Χρονολογείται από τη δυναστεία Τανγκ της Κίνας (618-907 μ.Χ.), μια περίοδο που συμπίπτει με το τέλος του Μεσαίωνα της Δυτικής Ευρώπης.

Και είναι γεμάτο εκπλήξεις... Το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της επαρχίας Shanxi έκανε για πρώτη φορά την ανακάλυψη κατά τη διάρκεια μιας έρευνας για την κατασκευή δρόμων το 2018. Αλλά, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, μόλις πρόσφατα δημοσίευσαν τα ευρήματά τους.

Οι αρχαιολόγοι βρήκαν μια εξαιρετικά καλοδιατηρημένη, πολύχρωμη πέτρινη κατασκευή ενός θαλάμου. Κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα καλύπτουν τους ασβεστωμένους τοίχους και την οροφή του. Και ανάμεσα σε όλα αυτά στέκεται ένα σκληρό πέτρινο φέρετρο, πάνω στο οποίο πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε ένα ζευγάρι.

Όμως το τρομερό και λαμπερό έργο τέχνης τράβηξε το ενδιαφέρον των ερευνητών για άλλο λόγο. Η ιστορία που έχει ζωγραφιστεί πάνω στον τάφο δεν αφηγείται την ιστορία μεγάλων μαχών ή επιτυχημένων κυνηγιών. Ούτε έχει να κάνει με τη λαμπρότητα και τη μεγαλοπρέπεια της τότε αυτοκρατορικής αυλής.

Αντίθετα, οι τοιχογραφίες δείχνουν το ζευγάρι να εργάζονται σκληρά υπό το άγρυπνο μάτι μαγικών θηρίων.

Η εφημερίδα South China Morning Post αναφέρει ότι ο διευθυντής του Αρχαιολογικού Ινστιτούτου της Αρχαίας Πόλης Jinyang, Long Zhen, δήλωσε ότι το μοναδικό καλλιτεχνικό στυλ ήταν πολύ παρόμοιο με αυτό που βρέθηκε στον τάφο του πρίγκιπα Wang Shenzi (μετονομάστηκε σε αυτοκράτορα Taizu του Min - τον ιδρυτή της δυναστείας Min κατά την περίοδο των Δέκα Βασιλείων - μετά το θάνατό του).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ