Μια μελέτη σχετικά με τον μέσο αριθμό ωρών και ημερών εργασίας αποκάλυψε ποιες χώρες έχουν τον πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Είτε έχετε βαρεθεί τόσο πολύ τη δουλειά σας που σχεδιάζετε μια ολοκληρωτική αλλαγή καριέρας είτε είστε αρκετά τυχεροί ώστε να απολαμβάνετε το να πηγαίνετε στο γραφείο καθημερινά, όλοι χρειαζόμαστε μια υγιή ισορροπία εργασίας και ελεύθερου χρόνου στη ζωή μας.
Όμως, η ικανότητά σας να επιτύχετε αυτή την άπιαστη ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής μπορεί να εξαρτάται κι από την κουλτούρα της χώρας σας απέναντι στην εργασία. Ορισμένες χώρες έχουν ακόμη και νόμο περί «δικαιώματος αποσύνδεσης», ο οποίος απαγορεύει στους διευθυντές να επικοινωνούν με τους υπαλλήλους εκτός ωραρίου εργασίας.
Για να σας βοηθήσει να βρείτε το καλύτερο μέρος για εσάς, η διεθνής εταιρεία ασφάλισης υγείας William Russell διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με τα καλύτερα μέρη για μετεγκατάσταση οικογενειών. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλυσε τον μέσο αριθμό ωρών και ημερών εργασίας το 2022 για να αποκρυπτογραφήσει ποιες χώρες έχουν την πιο υγιή ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και τα αποτελέσματα είναι εδώ.
Στην πρώτη θέση, με μέσο όρο εργασίας 1.341 ώρες ή 178 ημέρες τον χρόνο, βρίσκεται η Γερμανία! Στη δεύτερη θέση έρχεται η Δανία, με μέσο όρο εργασίας 1.372 ώρες και 182 ημέρες το χρόνο, και στην τρίτη θέση η Νορβηγία, με 1.425 ώρες ή 189 ημέρες εργασίας. Η Βόρεια Ευρώπη κυριάρχησε συνολικά στη λίστα, αλλά το εντυπωσιακό ήταν πως η Τουρκία κατέλαβε τη δέκατη θέση, με μέσο όρο 1.498 ώρες και 199 ημέρες εργασίας.
Από την άλλη, η Ελλάδα βρέθηκε εκτός τοπ10, με τη χώρα μας άλλωστε να βρίσκεται ανάμεσα σε εκείνες που δουλεύουν περισσότερο στην Ευρώπη. Αυτές είναι οι δέκα πρώτες χώρες με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής
- Γερμανία
- Δανία
- Νορβηγία
- Ολλανδία
- Σουηδία
- Αυστρία
- Ισλανδία
- Λουξεμβούργο
- Φινλανδία
- Tουρκία
Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα για την έρευνα του William Russell, μπορείτε να το κάνετε εδώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ