Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Η ΚΥΠΡΟΣ, Παρελθόν - Παρόν - Μέλλον


Μέσα από 20 σύγχρονα βιβλία

20 ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΠΕΚ

Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description
Image description

«Πέρασαν ήδη 50 χρόνια, μισός αιώνας, από την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο και κατοχή της Κερύνειας, της Αμμοχώστου και της Μόρφου. 50 ολόκληρα χρόνια προσφυγιάς, διαίρεσης του νησιού σε βόρεια και νότια Κύπρο, αγνοουμένων, παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παραγνώρισης των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε., καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς, 50 χρόνια αγώνα και προσπάθειας λύσης του κυπριακού προβλήματος. Κανείς δεν μπορεί να περιγράψει την εμπειρία της προσφυγιάς, αν δεν ζήσει την ίδια την εμπειρία της εισβολής και κατοχής. Πρέπει να οδηγούμε τους νέους δια της παιδείας, να βιώσουν τις μνήμες και την ιστορία του τόπου μας. Οι Τούρκοι εισβολείς μπορεί να ζουν ανάμεσα στους τάφους των προγόνων μας, αλλά εμείς, όπου γης και να βρισκόμαστε, βιώνουμε την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας, τη μνήμη της ζωής μας στα σπίτια μας, στις εκκλησίες, τους γάμους και τις κηδείες, στις γιορτές και τις εκκλησίες των Αγίων μας, τις λεηλατημένες. Μαθαίνουμε να υπερβαίνουμε τη φθορά και τον θάνατο. Δεν υποτασσόμαστε στον ρεαλισμό και τα τετελεσμένα, αλλά αγωνιζόμαστε χωρίς να υποστέλλουμε τη σημαία της λευτεριάς. Η απογοήτευση, ο ενδοτισμός και οι συνεχείς παραχωρήσεις δεν είναι οι καλύτεροι σύντροφοι των λαών και των πολιτισμών. Η αισιοδοξία, ως ιστορική προοπτική, με απτά παραδείγματα ανατροπής τετελεσμένων, μας οδηγούν στο “δεν ξεχνώ Κερύνεια, Αμμόχωστος και Μόρφου”.» Χρήστος Οικονόμου, Πρόεδρος Τμήματος Θεολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας



Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στηρίζει τη φιλαναγνωσία και την ελεύθερη πρόσβαση όλων στη γνώση και στη μάθηση, προσφέροντας εκλεκτά αναγνώσματα για κάθε ηλικία. Συγκεκριμένα διαθέτει σειρά έντυπων εκδόσεων και ηλεκτρονικών, eBooks Audiobooks - Videobooks - Music Books.



Η σειρά ηλεκτρονικών εκδόσεων του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου προσφέρεται ελεύθερα και δωρεάν σε όλους τους διαδικτυακούς φιλαναγνώστες με ιδιαίτερη έμφαση και ενσυναίσθηση προς τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους συνανθρώπους μας με ειδικές δεξιότητες και αναπηρία, σε όσους διαμένουν σε δυσπρόσιτες – ακριτικές περιοχές, αλλά και σε αυτούς που αναζητούν επαφή με τη γλώσσα και τον πολιτισμό ευέλικτα, συνοπτικά και περιεκτικά λόγω έλλειψης χρόνου και ειδικών συνθηκών. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη σειρά εκδόσεων αποτελεί σημαντικό διαδραστικό, εκπαιδευτικό, παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό εργαλείο.



Για παραγγελίες βιβλίων ισχύει ο τηλεφωνικός αριθμός (0030) 2103605305 και το email: arxutas@yahoo.com. Εάν επιθυμείτε να εκδώσετε το βιβλίο σας με ποιότητα, επαγγελματισμό, εγκυρότητα, διαύγεια, συνέπεια, διεθνή δικτύωση, στοχευμένη τοποθέτηση, παρακολούθηση και ανταποδοτικότητα μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στον τηλεφωνικό αριθμό (0030) 2310313143 και με email: info@cultural-association.org.

Image description

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΑ


“Παιδί… δικό μας… γράφουμε για τα παιδιά του πολέμου”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ