Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Αποκαλύψεις για τη φρικτή ζωή που πέρασε στα χέρια του κακοποιητή-ιερέα η πρεσβυτέρα στην Κρήτη – «Της απαγόρευε να πλυθεί»


Φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία που βλέπουν το «φως» και αφορούν τη φρικτή ζωή που πέρασε στα χέρια του κακοποιητή – ιερέα η πρεσβυτέρα η οποία μετά τον ξυλοδαρμό της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Χανίων.

Όπως τονίζει το neakriti.gr η κατάσταση ξεκίνησε να αποκαλύπτεται τον περασμένο Ιούλιο, όταν η κόρη της πρεσβυτέρας κατήγγειλε τον πατέρα της για ενδοοικογενειακή απειλή και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω υβριστικού και προσβλητικού τηλεφωνήματος που έλαβε από τον ίδιο.

O 74χρονος ήταν ιερέας της Μητρόπολης Κισσάμου και Σελίνου και συνταξιοδοτήθηκε πριν από λίγες μόνο ημέρες.

Μαρτυρική ζωή πέρασε η 64χρονη σήμερα γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών

Γνωστή και κοντοχωριανή της πρεσβυτέρας μιλώντας στην ΕΡΤ Χανίων αναφέρθηκε σε τρομακτικά γεγονότα και περιέγραψε γλαφυρά τη μαρτυρική ζωή που φέρεται να πέρασε η 64χρονη σήμερα γυναίκα και μητέρα τεσσάρων παιδιών, από την ηλικία των 14 ετών που παντρεύτηκε τον ιερέα.

Σύμφωνα με όσα είπε η καταγγέλλουσα που υπέβαλλε μήνυση σε βάρος του ιερέα από την αρχή της έγγαμης συμβίωσης αυτός έδειξε το βίαιο, άγριο και επιθετικό πρόσωπό του, αφού με κάθε ευκαιρία ασκούσε κάθε μορφής βία – σωματική, λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική – σε βάρος γυναίκας του καταπατώντας την αξιοπρέπειά της.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα, ο 74χρονος σε εκρήξεις παράλογης και παθολογικής ζήλιας, της είχε απαγορεύσει τα τελευταία είκοσι χρόνια να μεταλάβει, καθώς στα μάτια του ήταν αμαρτωλή.

Η γυναίκα υπέμενε τη φρικτή ζωή, αφού έπρεπε να μεγαλώσει τα τέσσερα παιδιά τους, που όπως καταγγέλλεται, γίνονταν συχνά μάρτυρες της σε επικίνδυνο βαθμό βιαιότητας του φερόμενου ως δράστη.

Με το πέρασμα των χρόνων η ζήλια του επιδεινωνόταν, σε βαθμό που της απαγόρευε να πλυθεί, όπως επίσης και να απομακρυνθεί το βράδυ από το κρεβάτι τους για οιοδήποτε λόγο.

Αμέτρητες φορές, σύμφωνα με τη μαρτυρία, την ξυλοκοπούσε ανελέητα, ζητώντας της να ομολογήσει τις «αμαρτίες» της. Το πρόσωπο που μίλησε στην ΕΡΤ Χανίων περιέγραψε ανατριχιαστικά περιστατικά τυφλής βίας: Αναφέρεται ότι ο φερόμενος δράστης ξυλοκόπησε, έγδυσε και κλείδωσε όλη νύχτα εκτός της οικίας τους το θύμα, ενώ έβρεχε καταρρακτωδώς.

Εν ολίγοις, τόσο η φίλη της οικογένειας όσο και το ίδιο το θύμα χαρακτηρίζουν τον 74χρονο σαν ένα βίαιο, επιθετικό, κακοποιητικό και παθολογικά ζηλόφθονα άνθρωπο.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, η επικίνδυνη, βίαιη και ακραία συμπεριφορά του 74χρονου επέφερε τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο. Στις 12.07.2024 η πρεσβυτέρα εισήχθη σε άσχημη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων και απευθείας μεταφέρθηκε και διασωληνώθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς υπέστη σηπτική καταπληξία βαριάς μορφής σε έδαφος αποφρακτικής πυελονεφρίτιδας, ένεκα μικροβίου που, όπως αναφέρεται, δημιουργήθηκε στον οργανισμό της από την παράλογη, καταπιεστική και κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου της.

Τα παιδιά της βρήκαν το ημερολόγιό της και εκεί συνειδητοποίησαν ότι η μητέρα τους δεχόταν τις βίαιες επιθέσεις του οξύθυμου – όπως περιγράφεται και από κατοίκους της περιοχής – ιερέα, επί 50 και πλέον έτη.

Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. Ο ιερέας δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Και ενώ αναμένεται ο ορισμός τακτικής δικασίμου, το δικαστήριο του απαγόρευσε να πλησιάζει τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς πληροφορίες, σε βάρος του συγκεκριμένου ανθρώπου υπάρχουν καταγγελίες και άλλων προσώπων, για σεξουαλική παρενόχληση.

Η ΕΡΤ Χανίων είχε επικοινωνήσει και με τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιο, ο οποίος δήλωσε ότι δεν υπάρχει ούτε δικαστική απόφαση σε βάρος του ηλικιωμένου ιερέα, ούτε γραπτή ή άλλη καταγγελία στη Μητρόπολη και ως εκ τούτου, δεν τίθεται προς το παρόν θέμα παύσης του ιερέα, που ούτως ή άλλως οδεύει προς συνταξιοδότηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ