Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Ως «ξύρισμα με φαλτσέτα» διαφήμιζαν τη δράση τους οι 17χρονοι στο σχολείο της Ερμιόνης


Στο γραφείο του ανακριτή βρέθηκε μαζί με την μητέρα του ο 12χρονος ο οποίος δέχτηκε επίθεση με φαλτσέτα από δυο 17χρονους μαθητές, του ίδιου σχολείου, οι οποίοι αναμένεται να απολογηθούν σήμερα.

Παράλληλα, δεύτερη καταγγελία έρχεται στο φως από άλλον 12χρονο, ο οποίος βρέθηκε χθες μαζί με τη μητέρα του στο αστυνομικό τμήμα της Ερμιόνης, καταγγέλλοντας παρόμοια επίθεση από τα ίδια άτομα.

Η «βεντάλια των ευθυνών» ανοίγει, καθώς και τα δύο περιστατικά έγιναν την ώρα του διαλείμματος, εντός του σχολικού χώρου, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Όπως ανέφεραν οι συμμαθητές των δύο 12χρονων, οι 17χρονοι φέρονται να διαφήμιζαν την δράση τους στον προαύλιο χώρο του σχολείου ως το λεγόμενο «ξύρισμα με φαλτσέτα».

Οι δύο 17χρονοι κατηγορούνται, ότι κατά την διάρκεια του διαλείμματος, σε προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Ερμιόνης, απείλησαν φραστικά και στη συνέχεια με αιχμηρό αντικείμενο ξύρισαν το μουστάκι 12χρονου, ενώ φέρονται να του άρπαξαν και 2 ευρώ.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για απλή σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν οι γονείς των δύο 17χρονων, ηλικίας 46 και 47 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας των ανήλικων παιδιών τους.

Στη συνέχεια αφέθηκαν προσωρινά ελεύθεροι.

Στο γραφείο του Ανακριτή βρίσκονται και πέντε συμμαθητές των δύο 12χρονων παιδιών, προκειμένου να καταθέσουν για τα περιστατικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του 12χρονου, Γιώργος Γεωργόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε μεταξύ άλλων: «έχουμε μια υπόθεση πολύ σοβαρή, με ένα ανήλικο παιδί – μαθητής πρώτης Γυμνασίου, που δυστυχώς έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας. Το παιδί απειλήθηκε με μία φαλτσέτα, τραυματίστηκε ελαφρά ευτυχώς στο πρόσωπό του και αφού του αφαιρέθηκαν και δύο ευρώ που είχε πάνω του, επέστρεψε στην τάξη του σοκαρισμένο, χωρίς να αναφέρει κάτι για την τρομακτική επίθεση που δέχτηκε, φοβούμενο νέα επίθεση από τους δύο 17χρονους μαθητές. Στην συνέχεια όταν γύρισε σπίτι του μίλησε για το περιστατικό στους γονείς του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ