Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Οι 4 μεγαλύτεροι μύθοι για το σύμπαν που καταρρίφθηκαν από την επιστήμη


Το σύμπαν είναι άπειρο και σίγουρα όσα και να μάθουμε γι’ αυτό πάντοτε θα υπάρχουν πράγματα που δεν γνωρίζουμε, καθώς γίνονται συνεχώς νέες έρευνες και ανακαλύψεις. Και μπορεί με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να έχεις την ευκαιρία να μπεις στον κόσμο των πλανητών και του milky way, ωστόσο οι πληροφορίες είναι τόσες, που χρειάζονται καλή κατανόηση.

Η Χάιντι Κλουμ "πήρε φωτιά" σε συνέντευξη και πέταξε το πουκάμισό της


Ανυπέρβλητη αποδείχθηκε η κάψα που προκάλεσαν στην Χάιντι Κλουμ οι φτερούγες κοτόπουλου με καυτερή σάλτσα που έτρωγε κατά τη διάρκεια συνέντευξης για το talk show στο YouTube με τίτλο «Hot Ones».

Άφωνοι έμειναν ναυτικοί μετά από ένα σπάνιο φαινόμενο που παρατήρησαν - «Ζούμε στο Matrix»


Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Βρήκε το επί 50 χρόνια χαμένο του Rolex που θεωρούσε ότι το είχε φάει αγελάδα


Ένας Βρετανός αγρότης βρήκε το επί 50 χρόνια χαμένο ρολόι του το οποίο νόμιζε ότι είχε φάει μια αγελάδα. 

Patty Smyth & Don Henley - Sometimes Love Just Ain't Enough (1992)


Επιλογή Φάνης Μαυρουδής

Συγκλονιστική υπόθεση: Άντρας ξύπνησε μετά από χειρουργείο και αποκάλυψε ότι άλλαξε φύλο


Οι αναφορές δείχνουν ότι ο δράστης συνωμότησε με τους γιατρούς για να πραγματοποιήσει τη μη συναινετική χειρουργική επέμβαση.

ΗΠΑ: Σάλος από διαφήμιση με twerking σε γυμναστήριο σχολείου για τουρνουά μπάσκετ - Ακυρώθηκε η εκδήλωση


Εντονότατες αντιδράσεις προκάλεσε το βίντεο με γυναίκες να κάνουν twerking με στρινγκ μέσα σε γυμναστήριο σχολείου στο Νιού Τζέρσεϊ των ΗΠΑ στο πλαίσιο διαφήμισης για τουρνουά μπάσκετ.

Σπάνιο αλφάβητο χαμένου πολιτισμού αποκαλύφθηκε στην Ισπανία


Αρχαιολόγοι στην Ισπανία έχουν ξεθάψει μια αρχαία πλάκα με ένα πλήρες αλφάβητο, η οποία πιστεύουν ότι ανήκε στον "χαμένο" πολιτισμό της Ταρτέσσου.

Καταδικάστηκε ο 41χρονος που αποπειράθηκε να σκοτώσει την εν διαστάσει σύζυγό του


Ένοχος κρίθηκε από το Αυτόφωρο Θεσσαλονίκης για ενδοοικογενειακή βία ο 41 ετών άντρας που κατηγορείται ότι παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την 35χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, ενώ εκείνη επέβαινε σε δίκυκλο, κι αφού την ανέτρεψε την έπιασε από το λαιμό και την απείλησε.

16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων


2-4 Αυγούστου

Αγαπητοί λάτρεις της Αστρονομίας και φίλοι του έναστρου ουρανού,

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η 16η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων θα λάβει χώρα στους μαγευτικούς Φιλιππαίους Γρεβενών, από τις 2 έως τις 4 Αυγούστου 2024. Τη φετινή διοργάνωση έχει αναλάβει ο Αστρονομικός Σύλλογος Δυτικής Μακεδονίας.

Συναγερμός στην Καβάλα: Εξαφανίστηκε 12χρονος


Στις 20/06/2024, μεσημεριανές ώρες, εξαφανίστηκε από την περιοχή της Καβάλας, ο Κοσμάς Κ., 12 ετών. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του ανήλικου και άμεσα προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων του, κατόπιν εισαγγελικής εντολής, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι που θέτουν τη ζωή του σε κίνδυνο.

Υποψήφιος γαμπρός αρνήθηκε να ξοδέψει πενταψήφιο ποσό για δαχτυλίδι αρραβώνων: «Δεν το αξίζει»


Η διαμάχη γύρω από αυτή τη συζήτηση για το δαχτυλίδι αρραβώνων αναδεικνύει τις διαφορετικές προοπτικές σχετικά με τις οικονομικές δεσμεύσεις στις σχέσεις.

Τέλος το φθηνό YouTube Premium με την αγορά συνδρομής από τρίτες χώρες


To YouTube Premium είναι από τις υπηρεσίες που έχουν γίνει σχεδόν απαραίτητες με τον τρόπο που σερβίρει τις διαφημίσεις η Google στην πλατφόρμα και οι χρήστες ψάχνουν τρόπους να αποκτήσουν συνδρομή με τον φθηνότερο τρόπο.

Εκβίασαν την οικογένεια του Σουμάχερ


Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild η οικογένεια του Μίχαελ Σουμάχερ έπεσε θύμα εκβιασμού από δύο άντρες, οι οποίοι και συνελήφθησαν από τις αρχές.

Πώς η καφεΐνη μπορεί να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς


Η καφεΐνη είναι μια φυσική ουσία (ένα αλκαλοειδές) που βρίσκεται στα φύλλα, τους σπόρους και τους καρπούς περισσότερων από 63 ειδών φυτών παγκοσμίως. Προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη, όπως τσάι, καφές και ορισμένα αναψυκτικά, τα απολαμβάνουν σε όλο τον κόσμο εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα πιο πρόσφατα, αναπτύχθηκαν ποτά με υψηλότερα επίπεδα καφεΐνης ("ενεργειακά ποτά").

Οι ΗΠΑ απαγορεύουν την πώληση του ρωσικού antivirus Kaspersky από τον επόμενο μήνα


Φόβοι για κατασκοπία από τη ρωσική κυβέρνηση μέσω του προγράμματος προστασίας από ιούς.
Η Κυβέρνηση Μπάιντεν έχει ξεκινήσει ήδη να λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να απαγορεύσει την πώληση των προϊόντων antivirus της Kaspersky στις ΗΠΑ.

Απάντηση του ΟΣΕ σε δημοσιεύματα


Ο ΟΣΕ, αναφερόμενος στην επιστολή 2252/20-6-2024 της ΡΑΣ, με θέμα την Επικαιροποίηση Έγκρισης Ασφάλειας του Διαχειριστή Υποδομής και τη δημοσιότητα που ορισμένοι προσπάθησαν να επιβάλουν για μια καθόλα τυπική διαδικασία που αφορά την αφαίρεση από το Πιστοποιητικό, συγκεκριμένων ανενεργών τμημάτων της σιδηροδρομικής υποδομής που έχουν καταστραφεί από την θεομηνία DANIEL, επισημαίνει τα ακόλουθα:

Σε δίκη οι γυναίκες που διέδιδαν ότι η Μπριτζίτ Μακρόν γεννήθηκε άνδρας


Στο εδώλιο της κατηγορουμένης ενώπιον παρισινού δικαστηρίου κάθεται από την Τετάρτη μέντιουμ που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμηση της Πρώτης Κυρίας της Γαλλίας Μπριτζίτ Μακρόν.

Η ΑΑΔΕ πατάει «γκάζι» στους πλειστηριασμούς και βγάζει στα «μανταλάκια» όσους έχουν χρέη πάνω από 150.000 ευρώ


Ανεβάζει ταχύτητα ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός εντείνοντας τις πιέσεις στους φορολογούμενους με χρέη και ειδικά προς τους μεγαλοοφειλέτες προκειμένου να ρυθμίσουν τις οφειλές τους. Μετά από μικρή ανάπαυλα λόγω των ευρωεκλογών το ηλεκτρονικό σφυρί της ΑΑΔΕ θα χτυπήσει ξανά για τους μεγαλοοφειλέτες την επόμενη εβδομάδα και στη λίστα περιλαμβάνονται ακίνητα όλων των κατηγοριών.

Καταδικάστηκαν ο οδηγός και η συνοδός που ξέχασαν στο λεωφορείο 9χρονο ΑμεΑ στο Ωραιόκαστρο


Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε έναν 43χρονο οδηγό σχολικού και την 24χρονη συνοδό που άφησαν για τουλάχιστον δύο ώρες ένα εννιάχρονο αγόρι με αναπηρία μέσα στο λεωφορείο καθώς ξέχασαν να τον αποβιβάσουν όταν έφτασαν στο ΚΔΑΠ.

Απολύθηκαν 4 ακόμη δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων


Τέσσερις ράθυμοι δικαστές απολύθηκαν από την Πειθαρχική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, λόγω των υπέρμετρων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων που σε κάποια μάλιστα περίπτωση οι καθυστερήσεις σε 241 υποθέσεις έφτασαν τα 4 έτη και 5 μήνες.

«Αντωνία Παπατζανάκη: Απειροελάχιστοι Σχηματισμοί» - Εκδήλωση, συζήτηση στο πλαίσιο της Έκθεσης


Η Γκαλερί Donopoulos International Fine Arts και η καλλιτέχνης Αντωνία Παπατζανάκη, στο πλαίσιο της έκθεσής της «Αντωνία Παπατζανάκη: Απειροελάχιστοι Σχηματισμοί» με επιμέλεια της Δρ Θάλειας Βραχοπούλου, διοργανώνουν εκδήλωση-συζήτηση της καλλιτέχνιδας με την επιστήμονα Δεδομένων και Μοριακή Βιολόγο Ροδονίκη Αθανασιάδου, PhD με θέμα «Επίδραση των φυτών στο μικροκλίμα του αστικού ιστού».

Θανατηφόρο τροχαίο στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας: Συγκρούστηκαν τρία ΙΧ, μια νεκρή και μια σοβαρά τραυματισμένη


Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην Εγνατία Οδό, στον κόμβο Νησελίου, στο ύψος της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με την εμπλοκή τριών αυτοκινήτων.

myAADEapp: Τώρα πρόσβαση και σε δηλώσεις εισοδήματος - εκκαθαριστικά


Άμεση πρόσβαση στις δηλώσεις εισοδήματος και τα εκκαθαριστικά τους έχουν πλέον οι χρήστες του myAADEapp, της επίσημης εφαρμογής της ΑΑΔΕ για κινητές συσκευές, μέσω της αναβαθμισμένης έκδοσης που είναι ήδη διαθέσιμη στο Google Play Store και το App Store (Apple).

Παπαστεργίου: Σε λίγες μέρες ο προσωπικός αριθμός στις νέες ταυτότητες - Πώς θα τον επιλέγουμε


Σε λίγες μέρες αναμένεται ο προσωπικός αριθμός των νέων ταυτοτήτων και άρα οι πολίτες θα μπορούν να μπούνε στην πλατφόρμα -και να δηλώσουν τα αριθμητικά ψηφία του προσωπικού τους αριθμού. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου σε ραδιοφωνική εκπομπή στον ΣΚΑΪ 100,3.

Συνελήφθη 67χρονος για τη φωτιά στη Βόλβη - Έκανε εργασίες με θεριζοαλωνιστική μηχανή


Στη σύλληψη ενός 67χρονου για τη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη σε περιοχή ανατολικά του οικισμού Λίμνη τού δήμου Βόλβης, προχώρησαν οι Αρχές.

Διεθνές Συνέδριο IVF GPS 2024 στο Κάιρο, από την Embryolab Academy και την EFRE


Η Embryolab Academy και το Αιγυπτιακό Ίδρυμα Αναπαραγωγικής Ιατρικής & Εμβρυολογίας (EFRE) συνδιοργάνωσαν με επιτυχία το συνέδριο IVF GPS 2024: Προετοιμάζοντας τις Μονάδες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Επόμενης Γενιάς για Επιτυχία και Διαχείριση Ρίσκων στην Καθημερινή Πρακτική, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο στις 30-31 Μαΐου 2024.

ΚΑΠΗ Δήμου Θέρμης: Τα προγράμματα για τα θαλασσινά μπάνια, τα ιαματικά λουτρά και τις εκδρομές


Στις 9 Ιουλίου ξεκινούν τα δωρεάν θαλασσινά μπάνια για τα μέλη των Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων του δήμου Θέρμης. Τα θαλασσινά μπάνια θα πραγματοποιηθούν για τέσσερις εβδομάδες  και σε αυτά έχουν δικαίωμα συμμετοχής όλα τα μέλη  των ΚΑΠΗ.

Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»


Ενώνουμε δυνάμεις και αυτό το Καλοκαίρι!

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» μέσω του Κέντρου Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών, Παιδιών και Νέων, και την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα που το στελεχώνει αναλαμβάνει και καλύπτει εξολοκλήρου και ολιστικά, 365 ημέρες τον χρόνο, τις ανάγκες κάθε παιδιού και κάθε οικογένειας που δυσκολεύεται.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (21/6/24)


Δείτε αναλυτικά το σημερινό πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων:

Γιώργος Λιάγκας και Βαγγέλης Περρής σε αδιανόητο καβγά: «Μπράβο! Έκανες κι εσύ την επανάστασή σου, επωφελείστε από αυτή την εκπομπή»


Σε έντονη αντιπαράθεση ήρθαν ο Γιώργος Λιάγκας και ο Βαγγέλης Περρής στον αέρα της εκπομπής «Το Πρωινό» το πρωί της Παρασκευής με αφορμή τα σχόλια της Αθηναΐδας Νέγκα για τη Μαρίνα Σάττι στα «MAD VMA».

Κυκλοφορούν πλαστές εκδόσεις του Ozempic – Προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας


Παγκόσμια προειδοποίηση για πλαστές εκδόσεις του Ozempic, το οποίο έχει γίνει δημοφιλής τρόπος για απώλεια βάρους, εξέδωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Η Μάρω Κοντού γίνεται 90 ετών - Τα χρόνια στο Κουκάκι, η Φίνος Φιλμ και η «κυρία Κοκοβίκου»


Η Μάρω Κοντού γεννήθηκε την 21η Ιουνίου του 1934 και σήμερα γίνεται 90 ετών.

Σε λειτουργία η δυνατότητα δήλωσης 6ημερης εργασίας - Τι ισχύει με την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας


Με εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων συνεχίζεται η εφαρμογή του μέτρου της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό προγραμματισμό.

Euro 2024: Άγγλος οπαδός κοιμήθηκε στον δρόμο και γέμιζαν μπύρες στο κεφάλι του (βίντεο)


Μπορεί η Αγγλία να θυμίζει μια πάρα πολύ ακριβή ομάδα της Sunday League, ωστόσο όσοι Άγγλοι ταξίδεψαν στη Γερμανία για τα παιχνίδια του Euro 2024, προσπαθούν να περάσουν όσο καλύτερα γίνεται.

Απάντηση των Διοικήσεων ΟΣΕ και ΗΤ σε εξώδικα


Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo και των εξωδίκων που εστάλησαν στον ΟΣΕ και την ΗΤ, οι νέες Διοικήσεις ενημερώνουν για τα εξής:

Συνελήφθη ο 70χρονος για βιασμό και ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της κόρης του


Στη σύλληψη του 70χρονου τον οποίο κατήγγειλε για βιασμό κατ' εξακολούθηση η 32χρονη κόρη του, προχώρησαν οι αστυνομικοί στη Θεσσαλονίκη.

81χρονος σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του με κατσαβίδι και μετά αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει


Μία άγρια δολοφονία σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Αλεξανδρουπολη. Ένας άνδρας 81 ετών σκότωσε την 73χρονη σύζυγό του με κατσαβίδι. Αμέσως μετά την αποτρόπαιη πράξη του, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει πίνοντας χλωρίνη.

Τελικά ο Λύτρας είναι ΣΥΡΙΖΟ-ΠΑΣΟΚος…


Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ευρισκόμενα σε παράκρουση «χρεώνουν» τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα ως στέλεχος της ΝΔ, επειδή βρήκαν μια παλιότερη επιστημονική ομιλία του στη ΔΑΠ- ΝΔΦΚ. Για τέτοια παράνοια μιλάμε! Πάμε τώρα στην αλήθεια:

Συγκινητική κίνηση από ακτινολόγο - Μπήκε μαζί στον αξονικό τομογράφο με εγκαταλελειμμένο βρέφος


Σε μια συγκλονιστική κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ακτινολόγος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-Ελπίδα, η οποία μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με ένα εγκαταλελειμμένο βρέφος, καθώς δεν υπήρχε συνοδός να το ακινητοποιήσει.

Θεία Λειτουργία και τέλεση πάνδημου ετήσιου μνημόσυνου στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα


Το Σωματείο του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα έχει την τιμή να σας καλέσει στο Πάνδημο Μνημόσυνο που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ημέρα της Πεντηκοστής, στην Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι της Νάουσας.

Επίδομα σε 650.000 συνταξιούχους: Ποιοι οι δικαιούχοι - Πόσα χρήματα θα λάβουν


Ενισχυμένο θα είναι το νέο επίδομα προσωπικής διαφοράς που σκοπεύει να δώσει η κυβέρνηση στους συνταξιούχους που δεν θα πάρουν αύξηση το 2025.

Στην πισίνα της ΧΑΝΘ κάνουν μαθήματα για δίπλωμα γοργόνας


Ήξερες ότι υπάρχει σχολή για επαγγελματίες γοργόνες στη χώρα μας;
Πρόσφατα, ένα βίντεο στο TikTok έγινε viral, κάνοντας πολύ κόσμο να αναρωτηθεί αν όντως υπάρχει κάποια σχολή για γοργόνες στην Ελλάδα ή πρόκειται για κάποιο αστείο. Ωστόσο, η αλήθεια είναι πως στην πισίνα της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη εκπαιδεύονται οι επόμενες γοργόνες της χώρας μας.

Σύσκεψη για τις λαϊκές αγορές


Στη Θεσσαλία βρέθηκε χθες ο πρόεδρος της συνομοσπονδίας παραγωγών επαγγελματιών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ελλάδος Άγγελος Δερετζής, προκειμένου να συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων με τις λαϊκές αγορές. Στη σύσκεψη μεταξύ άλλων συμμετείχε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρνέτας.

Πώς αμείβονται οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος


Διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος (Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024) παρέχει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), μέσω του Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Συνομοσπονδίας (ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ) (www.kepea.gr).

Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται απόψε στο «After Dark», τη Ρούλα Κορομηλά


Ο Θέμης Γεωργαντάς υποδέχεται στο «After Dark», τη Ρούλα Κορομηλά, απόψε Παρασκευή 21 Ιουνίου, τα μεσάνυχτα στο OPEN.

Κεφτέδες με αυγά μάτια


Λαχταριστοί κεφτέδες με αυγά μάτια

Το βασικό πρόβλημα που έχουν τα περισσότερα μπάνια και πώς να το λύσεις


Είναι γεγονός ότι το μπάνιο αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα δωμάτια του σπιτιού όσον αφορά το καθάρισμα.

Πώς να γλιτώσετε χρήματα από τις αγορές σας στο σουπερμάρκετ


Επισκεπτόμαστε το σούπερ μάρκετ σχεδόν κάθε μέρα, αλλά σπάνια σκεφτόμαστε πως κάποιες από τις συνήθειες των αγορών μας μπορεί να είναι εντελώς λανθασμένες.

Μωρό και ζέστη: Τι να προσέξετε


Τι πρέπει να προσέξετε τώρα που έχει ζέστη, ώστε να το προφυλάξετε το μωρό σας!

Οι περίεργες επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο σώμα η κατανάλωση αλκοόλ στο αεροπλάνο


Η κατανάλωση αλκοόλ πριν μπει κάποιος στο αεροπλάνο ή κατά την διάρκεια της πτήσης μπορεί να έχει πολλές και άσχημες επιπτώσεις στο ανθρώπινο σώμα.