Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Ένα drone-πουλί πετάει χωρίς να κάνει θόρυβο, κουνώντας τα φτερά του


Το νέο της προϊόν παρουσίασε η Flygildi, μία εταιρεία από την Ισλανδία. Πρόκειται για το Silent Flyer, ένα drone που έχει τη μορφή πουλιού και πετάει κουνώντας τα φτερά του.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σημερινών drones είναι ο θόρυβος που παράγουν από τους έλικες ή τους κινητήρες τους. Το Silent Flyer λύνει αυτό το πρόβλημα, αφού μπορεί να γλιστρά στον αέρα, να παίρνει ύψος κουνώντας τα φτερά του και να χάνει ύψος μαζεύοντάς τα. Αυτό το κάνει ιδανικό για κατασκοπευτικές αποστολές.

Μία ακόμα αδυναμία των drones με φτερά όπως τα στρατιωτικά, είναι πως δεν μπορούν να αιωρηθούν πάνω από ένα σημείο, να μετακινηθούν σε περιορισμένο χώρο ή να απογειωθούν και να προσγειωθούν χωρίς κάποια υποδομή στο έδαφος. Το Silent Flyer μπορεί να τα κάνει όλα αυτά.

Πιο αναλυτικά, οι κινήσεις των φτερών και της ουράς μοιάζει με αυτή την πτηνών, επιτρέποντας στο drone να αναμιγνύεται με τοπικά είδη πτηνών, να μειώνει την πιθανότητα εντοπισμού του και να περιορίζει τις επιπτώσεις στην άγρια ζωή. Μπορεί να διαμορφωθεί έτσι ώστε να μοιάζει με διαφορετικά είδη πτηνών σε μέγεθος γλάρου, ενώ φιλοξενεί σύγχρονο εξοπλισμό έως και 200 γραμμαρίων.

Μπορεί να ανταποκριθεί σε συνθήκες ισχυρών ανέμων, φτάνει σε ύψος τα 300 μέτρα και κινείται με έως και 55 χιλιόμετρα την ώρα. Στο έδαφος μπορεί να διπλωθεί, κάνοντας εύκολη τη μεταφορά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ