Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Έπιασαν κι άλλη «εισπράκτορα» σπείρας απατεώνων με τα τροχαία


Σαν τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας «ξεφυτρώνουν» τα κυκλώματα που εξαπατούν ανυποψίαστους ηλικιωμένους με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους έχουν πέσει, τραυματιστεί ή προκάλεσαν θανάσιμο τραυματισμό σε τροχαίο δυστύχημα. Κοντά στην εξάρθρωση άλλης μιας σπείρας βρίσκεται η Ασφάλεια στην Καβάλα, μετά την σύλληψη της "εισπράκτορα".

Μια ηλικιωμένη κάτοικος της πόλης στάθηκε τυχερή καθώς, ενώ παρέδωσε στην αλλοδαπή γυναίκα το ποσό των 12.500 ευρώ πιστεύοντας ότι η κόρη της έχει τραυματιστεί και χρειάζεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, εκείνη επικοινώνησε μαζί της και την διαβεβαίωσε ότι ήταν καλά, με αποτέλεσμα να καταγγείλει άμεσα την απάτη στην Ασφάλεια.

Με την περιγραφή που έδωσε, οι αστυνομικοί ξεκίνησαν επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε η "εισπράκτορας" στο σπίτι όπου διέμενε προσωρινά, συνελήφθη και κατά την έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή της τα 12.500 ευρώ που αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη, ενώ κατασχέθηκε το κινητό της τηλέφωνο που ερευνάται για να εξακριβωθεί με ποιους συνομιλούσε για να παίρνει οδηγίες.

Σε βάρος της αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτης, η οποία περιλαμβάνει και τους άγνωστους συνεργούς της που αναζητούνται και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν το κύκλωμα είχε εξαπατήσει και άλλους ηλικιωμένους στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ