Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δείτε εικόνες: «Ξεδόντιασμα» καρτέλ στη Θεσσαλονίκη από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την αμερικανική DEA – Κατασχέθηκε μισός και πλέον τόνος κοκαΐνης


Ένα «οικογενειακό» κύκλωμα με δυνατές άκρες στα λατινοαμερικανικά καρτέλ, που έσπρωχνε κοκαΐνη σε πελάτες με «χοντρά» πορτοφόλια, ξεδοντιαάστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών και την αμερικανική D.E.A.

Το ειδικό κλιμάκιο, κατάφερε μετά από πληροφορίες να βάλει στο χέρι πέντε άτομα, εκ των οποίων και ο 50χρονος Αλβανός αρχηγός, και να κατασχέσει 580 κιλά κοκαΐνης, ενώ οι έρευνες των αρχών για τον εντοπισμό και άλλων μελών του κυκλώματος, αλλά και το πελατολόγιο της «λευκής κυρίας» συνεχίζονται.

Το «βαθύ λαρύγγι» και η DEA

Μια πληροφορία από την άλλη άκρη του Ατλαντικού, που έφτασε στα γραφεία της DEA και αξιολογήθηκε από τις αρχές ως άκρως σημαντική, οδήγησε στο ξεσκέπασμα του καρτέλ και την κατάσχεση του μισού και πλέον τόνου κοκαΐνης. Όπως προκύπτει από το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ, η έρευνα ξεκίνησε σε συνεργασία με το γραφείο D.E.A. Αθηνών, καθώς η «πηγή» έδινε λεπτομέρειες για τη δραστηριότητα εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από άτομα αλβανικής και ελληνικής καταγωγής, που κατέχει μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στη Λατινική Αμερική και τις εισάγει στην Ελληνική Επικράτεια, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή τους. Από την έρευνα, προέκυψε ότι, η οργάνωση είχε συγκροτηθεί από έναν 50χρονο Αλβανό με ρόλο την οργάνωση της εισαγωγής των ποσοτήτων κοκαΐνης στην ελληνική επικράτεια και την περαιτέρω διακίνηση τους. Δεξί του χέρι, η 43χρονη σύζυγος του, τα δύο ανίψια του, ηλικίας 35 και 21 ετών, και ένας 33χρονος.Εμβόλισε το περιπολικό

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, μπήκαν στο «μικροσκόπιο», και στις 28 Σεπτεμβρίου 2023, στις 17:40, ο 21χρονος δράστης, ως ύποπτος κατοχής, μεταφοράς και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, κινούμενος με ενοικιαζόμενο όχημα, ακινητοποιήθηκε στη λεωφόρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας, στο ύψος ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδος, και οδηγήθηκε στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών. Κατόπιν ενδελεχούς ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 239 δέματα κοκαΐνης συνολικού βάρους 280.758 γραμμαρίων.Την ίδια ημέρα, δέκα λεπτά αργότερα από το μπλόκο της Αγίας Τριάδας, στις 17:50, ένα άλλο μέλος του κυκλώματος ηλικίας 33 ετών, εντοπίστηκε κινούμενο και εκείνο με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, στους Νέους Επιβάτες. Οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα να σταματήσει και ο drug dealer, στην προσπάθεια του να την κοπανήσει, εμβολίζει το υπηρεσιακό όχημα και στη συνέχεια προσκρούει σε περίφραξη σχολικού συγκροτήματος. Οδηγούμενος στα γραφεία της Δίωξης Ναρκωτικών και σε έρευνα που διενεργήθηκε στο όχημά του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 238 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 277.749 γραμμαρίων.Από την έρευνα στα σπίτια, όπου διέμεναν προσωρινά ο αρχηγός, η σύζυγος του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 23 δέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 26.701 γραμμαρίων, 1 ανιχνευτής μετάλλων, 12 σακούλες ΙΚΕΑ, 1 κοπίδι, 1 συσκευασία με γάντια μίας χρήσης και ένα 1 επαγγελματικό ψαλίδι. Σε σωματικές έρευνες που έγιναν στους δράστες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά, χρηματικό ποσό 7.440 ευρώ, 7 κινητά τηλέφωνα, 4 κάρτες τραπεζών και ιδιόχειρες σημειώσεις. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 500 δέματα με ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 585.208‬γραμμαρίων, το χρηματικό ποσό των 7.440,00 Ευρώ, 1 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 50χρονου αρχηγού και 7 κινητά τηλέφωνα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ