Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Δέκα συλλήψεις για κύκλωμα «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης με κέρδη 25 εκατ. ευρώ


Στην αποδόμηση κυκλώματος «πειρατών» συνδρομητικής τηλεόρασης το οποίο είχε καταφέρει να εξασφαλίσει κέρδη που, σύμφωνα με τις Αρχές, προσεγγίζουν τα 25 εκατομμύρια ευρώ προχώρησαν χθες Πέμπτη (28/9) στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που δημοσιεύει το protothema.gr, οι αστυνομικοί, έπειτα από πολύμηνη έρευνα, κατάφεραν να εντοπίσουν και εν συνεχεία να συλλάβουν όλα τα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης που είχε ξεκινήσει τη δράση της πριν από οχτώ χρόνια, σκιαγραφόντας πλήρως τον τρόπο δράσης τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, το κύκλωμα φέρεται υπέκλεπτε τα σήματα συνδρομητικών καναλιών (Νοva και Cosmote) και μέσω ειδικών λογισμικών και αποκωδικοποιητών να πρόσφερε στους πελάτες παράνομη αναμετάδοση του περιεχομένου τους έναντι 10 - 15 ευρώ (ανάλογα τον πελάτη).

«Διέθεταν ακόμα και ομάδα τεχνικής υποστήριξης. Όταν χάλαγε το σήμα ή υπήρχε κάποιο πρόβλημα, το έλυναν ηλεκτρονικά με ειδικά λογισμικά. Δρούσαν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» ανέφεραν σχετικά πηγές με γνώση της υπόθεσης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 10 άτομα, εννέα Έλληνες και ένας Ουκρανός, μεταξύ αυτών ο εγκέφαλος, οι υπαρχηγοί, οι ταμείες, οι διαχειριστές των ιστοτόπων που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ