Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ι. Σωσσίδης, πρόεδρος επιτροπής Διοίκησης Καυτανζογλείου- "Τέλη Οκτωβρίου θα μάθουμε πότε αρχίζουν τα έργα αποκατάστασης- Μακάρι ο ΠΑΟΚ να κάνει νέα πρόταση για χρηματοδότηση"


Για την άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια το Καυτανζόγλειο Εθνικό Στάδιο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και δεν έχει λάβει άδεια για αγώνες με θεατές, μίλησε στον Status fm και στην εκπομπή Τάδε Έφη…Άρης, ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του σταδίου, Ιωάννης Σωσσίδης.

Πέραν του αγωνιστικού χώρου για το ποδόσφαιρο, οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις έχουν πολύ σοβαρά προβλήματα και είναι πολύ μακριά από αυτό που ήταν κάποτε. Το στάδιο χρειάζεται επειγόντως επισκευές και ανακαινίσεις, με τα παράπονα από τους αθλητές, αλλά και από τους γονείς τους να είναι πολλά. Προβλήματα στο Καυτανζόγλειο υπάρχουν μεταξύ άλλων και με τους τάπητες του στίβου αλλά και με τους κλειστούς χώρους προπόνησης που γεμίζουν με νερό και υγρασία στους τοίχους.

«Το Καυτανζόγλειο έχει άδεια. Απλά το κεντρικό στάδιο έχει άδεια χωρίς θεατές. Το στάδιο αναβαθμίστηκε το 2004. Ήταν ολυμπιακό έργο. Δυστυχώς αυτό το έργο δεν ολοκληρώθηκε και δεν παραλείφθηκε ποτέ, έγινε μόνο διοικητική παραλαβή. Έκτοτε όλο αυτό έβαλε το στάδιο σε ένα φαύλο κύκλο. Δεν συντηρήθηκαν ποτέ οι εγκαταστάσεις και οδηγηθήκαμε το στάδιο να είναι σε οριακή κατάσταση. Το Καυτανζόγλειο είναι ένας υποστελεχωμένος οργανισμός. Έπρεπε να έχει 35 άτομα έχει 17, δεν έχει τεχνική υπηρεσία και χρειάζεται μια γενναία χρηματοδότηση, η οποία δεν είναι απαγορευτική για τα δεδομένα της ελληνική Πολιτείας. Υπάρχουν οι εγκαταστάσεις αλλά όλα αυτά πρέπει να συντηρούνται και να πιστοποιούνται. Αυτό δεν έγινε" εξήγησε ο κ. Σωσσίδης και συνέχισε:

"Σήμερα έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται. Υπάρχει αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη μια επικαιροποίηση της μελέτης πυρόσβεσης πυροπροστασίας η οποία παραδίδεται τον Οκτώβριο. Ολοκληρώθηκε μελέτη την οποία έχουμε στείλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την ανακαίνιση και πιστοποίηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Υπάρχει μελέτη και για την στατική επάρκεια. Όλα αυτά θα παραδοθούν στην ΓΓΑ μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου προκειμένου να δρομολογηθούν οι κατασκευές πολύ σύντομα, εφόσον όμως υπάρχει και η πολιτική βούληση". 
"Ο υπουργός έχει αλλάξει, είναι ο κ. Βρούτσης. Έχει δηλώσει τηλεφωνικά σε εμένα ότι θέλει όλη αυτή η προσπάθεια να ολοκληρωθεί. Θα έχουμε χρονοδιάγραμμα εντός Οκτωβρίου και θα ανακοινωθεί ίσως και νωρίτερα. Άλλα «θα» δεν μπορούν να υπάρχουν".

Για την παλαιότερη βούληση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να χρησιμοποιήσει το στάδιο συμβάλλοντας οικονομικά για την επίλυση κάποιων τεχνικών προβλημάτων ο κ. Σωσσίδης είπε: " Ο ΠΑΟΚ ήθελε να έρθει να φτιάξει τις υποδομές που είχαν να κάνουν μόνο με το γήπεδο ποδοσφαίρου, μέχρι να παραδοθεί η νέα Τούμπα. Τότε έπρεπε να γίνει μια συμφωνία που να ξεκαθαρίζει τι θα κατασκευάσει η Πολιτεία, τι ο ΠΑΟΚ τα οποία έπρεπε να συμψηφιστούν δικαίως αλλά και να διευκρινιστεί τι θέλει η ομάδα εξτρά, τα οποία θα ήταν δύσκολο να συμψηφιστούν. Αυτή τη στιγμή αν ο ΠΑΟΚ θέλει να επανέλθει σε αυτό το θέμα και να καταθέσει την πρότασή του εγώ ως επιτροπή διοίκησης Καυτανζογλείου σας λέω με μεγάλη χαρά να κάτσουμε να συζητήσουμε με την ομάδα και να δώσουμε λύση στο στάδιο. Μακάρι ο ΠΑΟΚ να ξαναέρθει τώρα και να καταθέσει πρόταση".

Για το ζήτημα εύρεσης γηπέδου στο οποίο θα παίζει ο Ηρακλής είπε ότι θα χρησιμοποιήσει το Καυτανζόγλειο χωρίς όμως κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ