Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Γιατρός προειδοποιεί για τη συνήθεια που έχουμε όλοι στην τουαλέτα: «Μην χρησιμοποιείς το κινητό σου, υπάρχουν κίνδυνοι» (βίντεο)


Ένας γαστρεντερολόγος προειδοποίησε τους ανθρώπους για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν όταν κάθονται στην τουαλέτα για την ανάγκη τους, με το κινητό στο χέρι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να πηγαίνουν στην τουαλέτα για την ανάγκη τους, παίρνοντας κάτι μαζί τους για να περάσει η ώρα. Αυτό παλαιότερα μπορεί να ήταν είτε μια εφημερίδα, είτε ένα περιοδικό, ακόμα και σταυρόλεξο.

Στις μέρες μας όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί από το κινητό τηλέφωνο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο κρύβει κινδύνους, σύμφωνα με έναν γαστρεντερολόγο, ο οποίος απαριθμεί μερικούς λόγους που το κινητό και η λεκάνη δεν αποτελούν καλό συνδυασμό.

Ο Dr Sethi μοιράζεται ιατρικές συμβουλές σε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο TikTok. Στο βίντεο που έχει γίνει viral, αναλύει τους λόγους που ο κόσμος πρέπει να σταματήσει τη χρήση του τηλεφώνου όταν κάνει την ανάγκη του στην τουαλέτα.

«Πρώτον, η χρήση του τηλεφώνου σας ενώ κάνετε την ανάγκη της μπορεί να οδηγήσει σε παρατεταμένο κάθισμα στην τουαλέτα, που μπορεί να προκαλέσει πίεση στο ορθό και τον πρωκτό σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα όπως αιμορροΐδες, ραγάδες πρωκτού και ακόμη και πρόπτωση ορθού», εξηγεί ο γιατρός.

«Ένας άλλος κίνδυνος είναι ότι μπορεί να αποτελέσει γόνιμο έδαφος για βακτήρια. Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα μέσο smartphone είναι πιο βρώμικο από ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας», αναφέρει στη συνέχεια ο Dr Sethi.

Πέρυσι, επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα ανακάλυψαν ότι τα κινητά τηλέφωνα μεταφέρουν δέκα φορές περισσότερα βακτήρια από ότι τα καθίσματα τουαλέτας.

Αλλά αν κάποιος εξακολουθεί να επιμένει έπειτα από όλες αυτές τις πληροφορίες, να χρησιμοποιεί το κινητό του όταν κάνει την ανάγκη του, καλό θα είναι να έχει ένα απολυμαντικό και να καθαρίσει το τηλέφωνό του, αφού τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ