Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Πήγες G7: Οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να δώσουν στους Ουκρανούς εξελιγμένους πυραύλους εδάφους – αέρος


Να χορηγήσουν στην Ουκρανία ένα προχωρημένο σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος μέσου και μεγάλου βεληνεκούς ετοιμάζονται οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωστοποίησε τη Δευτέρα (27/6) πηγή με γνώση του φακέλου της υπόθεσης.

«Είναι πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες να ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα την αγορά για την Ουκρανία ενός συστήματος NASAMS» ((National Advanced Surface-to-Air Missile System), επεσήμανε η πηγή.

Το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος NASAMS το οποίο θεωρείται ιδιαίτερα βελτιωμένο, κατασκευάζεται από την αμερικανική Raytheon και τον νορβηγικό όμιλο Kongsberg.

«Η Ουάσινγκτον αναμένεται επίσης να δημοσιοποιήσει την παράδοση στις ουκρανικές δυνάμεις και άλλου εξοπλισμού, κυρίως πυρομαχικών για το πυροβολικό και ραντάρ» διευκρίνισε η πηγής της G7.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τροποποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες τις παραδόσεις εξοπλισμού στην Ουκρανία, λαμβάνοντας υπόψη μια σύγκρουση η οποία επικεντρώνεται στο εξής στο ανατολικό τμήμα της χώρας και είναι πιο στατική, στην οποία το πυροβολικό παίζει κυρίαρχο ρόλο.

Η Ουάσινγκτον άρχισε κυρίως να παραδίδει στους Ουκρανούς συστήματα κινητών εκτοξευτών ρουκετών Himars (High Mobility Artillery Rocket System) – με βεληνεκές 80 χιλιόμετρα.

Η Ουκρανία ζητά από τους συμμάχους της «αντιστοιχία πυρών» με τις ρωσικές δυνάμεις, αφού απέσυρε τα στρατεύματά της από το Σεβεροντονέτσκ, μια στρατηγική πόλη της περιφέρειας Ντονμπάς, που σφυροκοπείται τις τελευταίες εβδομάδες από το ρωσικό πυροβολικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ