Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να βάλετε τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο


Ο σωστός τρόπος για να βάλετε τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι από πάνω προς τα κάτω ή από κάτω προς τα πάνω;

Όποιος και αν είναι ο τρόπος για τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο, το πρώτο πράγμα είναι η ασφάλεια.

Ασφάλεια και φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Εξασφαλίστε κατ’ αρχήν ότι θα χρησιμοποιήσετε εγγυημένα και πιστοποιημένα φωτάκια, χωρίς γυμνές συνδέσεις και μην παραφορτώνετε το πολύμπριζο ή τις πρίζες σας.

«Στόχος είναι να βλέπουμε τα φωτάκια στο χριστουγεννιάτικο δέντρο και όχι τα καλώδια», λένε ο Derek Miller, τεχνικός στο Pennsylvania’s Longwood Gardens και ο Francis Toumbakaris, ιδρυτής της εταιρείας εσωτερικής διακόσμησης Francis Interiors στη Νέα Υόρκη, στο marthastewart.com.

Η επίτευξη μιας φωτεινής όψης εξαρτάται από το να κάνετε τα βύσματα και τις συνδέσεις όσο το δυνατόν πιο αόρατα . «Το να κρύβεις το άκρο ενός κορδονιού στην κορυφή ενός δέντρου δεν είναι τόσο εύκολο και μπορεί να είναι ενοχλητικό», λέει ο Μίλερ. «Όταν ξεκινάς από την κορυφή και τελειώνεις στο κάτω μέρος, μπορεί να κρυφτεί οτιδήποτε που περισσεύει».

Τυλίξτε τα φωτάκια από τη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Η ομάδα του ξεκινά τυλίγοντας το πρώτο σκέλος των φώτων – αυτό που είναι συνδεδεμένο στην κύρια πηγή ενέργειας – γύρω από τη βάση του κορμού του δέντρου, συνεχίζοντας να τυλίγει τον κορμό μέχρι να φτάσουν στα υψηλότερο κλαδιά. Ο Μίλερ προσθέτει επίσης μερικά φώτα στο κέντρο του δέντρου.

Και μετά δουλέψτε προς το κάτω μέρος

Το τύλιγμα του κορμού απαιτεί συνήθως περίπου το μισό από μία σειρά 50 λαμπτήρων, λέει ο Μίλερ, οπότε καθώς ξεκινάτε να ανάβετε τα φώτα στα κλαδιά, δεν θα χρειαστεί να καμουφλάρετε μια σύνδεση βύσματος στο στενότερο σημείο του δέντρου.

«Μόλις φτάσουμε στην κορυφή, προχωράμε από κλαδί σε κλαδί, τυλίγοντας τα κλαδιά, μερικές φορές χωρίζοντας τα καλώδια και τραβώντας μικρά κλαδιά μέσα από τα καλώδια για να τα κρύψουμε» , λέει ο Μίλερ.

«Όταν τελειώνουμε, πρέπει να βλέπουμε ένα ομοιόμορφα φωτισμένο δέντρο», σημειώνει ο Φράνσις Τουμπακάρης. “Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σκοτεινά σημεία ή υπερβολικά φωτεινά σημεία. Μερικές φορές, μπορεί να χρειαστεί να ρυθμίσετε μεμονωμένα φώτα εδώ και εκεί σε όλο το δέντρο ή μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε άλλη μία σειρά για να προσθέσετε περισσότερο”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ