Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Κατασκοπευτικό θρίλερ ή ψέμα: Θύμα κλοπής Αμερικανός με απόρρητα σχέδια οπλικών συστημάτων


Μια περίεργη καταγγελία κλοπής φακέλου με απόρρητα σχέδια οπλικών συστημάτων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών, από Αμερικανό που δηλώνει ιδιοκτήτης εταιρείας όπλων, ερευνά το τελευταίο 24ωρο η Ασφάλεια Αττικής.

Ο Αμερικανός υπήκοος, οποίος έφτασε στην Αθήνα πριν από τρεις ημέρες και διαμένει σε ξενοδοχείο στην οδό Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, κατήγγειλε στις αστυνομικές Αρχές πως έκανε φτερά μέσα από το δωμάτιο του φάκελος με ευαίσθητα δεδομένα, που αφορούν σε οπλικά σύστημα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατασκευάζει η εταιρεία του.
 
Ο Αμερικανός επιχειρηματίας, όπως είπε στις Αρχές, έφτασε στη χώρα μας καθώς έχει προγραμματισμένη συνάντηση με «σημαντικά πρόσωπα», προκειμένου να προωθήσει προϊόντα της εταιρείας του, που αφορούν σε εξελιγμένα οπλικά συστήματα.
Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο επιχειρηματίας χθες βγήκε από το δωμάτιο του να κάνει μια βόλτα, και όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο, διαπίστωσε πως είχαν διαρρήξει άγνωστοι την πόρτα του δωματίου του και είχαν αρπάξει τον φάκελο με τα δεδομένα τις παρουσίασης, που θα έκανε στα «υψηλά πρόσωπα», με τα οποία είχε προγραμματισμένο ραντεβού τις επόμενες ημέρες.

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο πάντως δεν διαπίστωσαν να υπάρχουν ίχνη διάρρηξης στην πόρτα του δωματίου, ενώ και στο εσωτερικό δεν υπήρχαν, τουλάχιστον εμφανή, ίχνη έρευνας.

Πλέον η υπόθεση, αλλά και το αληθές της καταγγελίας, ερευνάται από ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ