Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

Ατελείωτα τα ''παλτά'' στον ΠΑΟΚ! Έβαλε και το χέρι του ο ''παρτάκιας'' διαιτητής του Κλάτενμπεργκ!


Ο γνωστός πανευρωπαϊκά για τη συμμετοχή του σε παρτυ με ναρκωτικά και κορίτσια εν μέσω lockdown, Βίντσιτς, ήταν σαφέστατα ο απεσταλμένος του Κλάτενμπεργκ που θα ''καθάριζε'' το αποτέλεσμα του ντερμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, κατι που κατάφερε!

Από την άλλη, τα παλτά του ΠΑΟΚ δεν έχουν τελειωμό! Σίγουρα ο Δικεφαλος του Βορρά έχει στο ρόστερ του μερικούς παίκτες που είναι πιο αργοί κι από... κοάλα!

Περέιρα, Σβάμπ, Καντουρί, Αουγκούστοζουν σε... σλόου μόσιον! Είναι εμφανεστατη η αργοπορία του ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ προηγήθηκε δύο φορές μέσα στην Τούμπα, αλλά ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει ισάριθμες, με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες 2-2 για τη 18η αγωνιστική της Super League.

Από εκεί και περα ήταν ένα χορταστικό παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό και τέσσερα γκολ. 

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με νικητή τον… Ολυμπιακό, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη μοιρασιά των δύο ομάδων και αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά, στη μάχη του τίτλου, καθώς ως γνωστόν νωρίτερα η ομάδα του Μαρτίνς πέρασε χωρίς απώλειες από το Περιστέρι, νικώντας με 1-0 τον Ατρόμητο.

Οι «κιτρινόμαυροι», οι οποίοι παρατάχθηκαν με τον Λιβάγια στην κορυφή, προηγήθηκαν δύο φορές στο ντέρμπι με τα γκολ των Σάκχοφ (18’) και Γαλανόπουλου (50’), ωστόσο οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τους Κρέσπο (40’) και Βιεϊρίνια (70’).

Oι φιλοξενούμενοι ήταν τακτικά άριστοι στο ξεκίνημα του ντέρμπι, ήλεγχαν απόλυτα το ματς και δεν άργησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Ζίβκοβιτς, με τον Λιβάι Γκαρσία να δημιουργεί αρκετά προβλήματα στον Περέιρα.

Μάλιστα κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα από ασίστ του 23χρονου δεξιού εξτρέμ τους, με έναν πρώην παίκτη των «ασπρόμαυρων» να χρίζεται σκόρερ.

Ο λόγος για τον Σάκχοφ, ο οποίος στο 18ο λεπτό, μετά από τρομερή ενέργεια και την παράλληλη σέντρα του Γκαρσία, βρέθηκε αφύλαχτος στην «καρδιά» της περιοχής των γηπεδούχων και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι, νίκησε τον Ζίβκοβιτς, κάνοντας το 1-0 για την «Ένωση», χωρίς να πανηγυρίσει το γκολ του, σε ένδειξη σεβασμού για τα χρόνια που πέρασε στον «δικέφαλο» του Βορρά.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό οι «κιτρινόμαυροι» είχαν ρίξει προειδοποιητική βολή με τον Λιβάγια, ο οποίος έκανε μία επικίνδυνη σέντρα-σουτ απ' τα δεξιά, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Προϊόντος του χρόνου όμως η ΑΕΚ οπισθοχώρησε, με τους γηπεδούχους να ξεθαρρεύουν και να προσπαθούν να φτάσουν στην ισοφάριση, χάνοντας δύο ευκαιρίες σε διάστημα λίγων λεπτών.

Στο 20' ο Ίνγκασον έπιασε μία κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του  Ζίβκοβιτς, ωστόσο είδε την μπάλα να περνά πάνω από την εστία του Αθανασιάδη, ενώ στο 25' ο Τζόλης βρήκε με υπέροχη κάθετη μπαλιά τον Κρμέντσικ, που πλάσαρε τον τερματοφύλακα της «Ένωσης», με τον Σβάρνα όμως να προλαβαίνει πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή, παραχωρώντας κόρνερ.

Ενδιάμεσα (24') η ομάδα του Χιμένεθ φάνηκε και πάλι απειλητική για την εστία του Ζίβκοβιτς όταν ο Μάνταλος γύρισε στον Γαλανόπουλο, αλλά ο Κρέσπο πρόλαβε και έβαλε την κόντρα στο σουτ του τελευταίου, διώχνοντας την μπάλα σε κόρνερ.

Ο ΠΑΟΚ, έχοντας ανεβάσει την απόδοσή του, προσπάθησε να «χτυπήσει» στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ. 

Πάντως το γκολ της ισοφάρισης η ομάδα του Γκαρσία έμελλε να το βρει από μία στημένη φάση.

Μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια απ' τα αριστερά στο 40', ο Ουάρντα πήρε την κεφαλιά, ο Αθανασιάδης απέκρουσε ασταθώς και ο Κρέσπο πήρε το... ριμπάουντ και σκόραρε προ κενής εστίας, φέρνοντας το ματς στα ίσα (1-1).

Ο Γκαρσία βλέποντας τον Λιβάι Γκαρσία να κάνει... πάρτι στην πλευρά του Περέιρα στο πρώτο μέρος, αντικατέστησε τον τελευταίο με τον Ροντρίγκο να περνάει στη θέση του, στη μοναδική διορθωτική κίνηση των δύο προπονητών με την έναρξη του β΄μέρους.

Ο επιρρεπής όμως στα εύκολα λάθη, ΠΑΟΚ έδωσε εκ νέου δικαιώματα και το «πλήρωσε», δεχόμενος δεύτερο γκολ στο 50'.

Από λάθος του 'Ίνγκασον και «τυφλή» απόκρουση του Κρέσπο, ο Κώστας Γαλανόπουλος βρέθηκε σε θέση βολής και παραβίασε με σουτ την εστία του Ζίφκοβιτς, δίνοντας έτσι εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του, με το γκολ να επιβεβαιώνεται και από τους διαιτητές του VAR.

Πέντε λεπτά αργότερα η ΑΕΚ απείλησε εκ νέου με τον Λιβάγια, με την μπάλα όμως από το πλασέ του Κροάτη να περνά δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Για να φτάσουμε στο 69ο λεπτό, όταν οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ισοφαρίσουν για δεύτερη φορά την «Ένωση».

Οι «ασπρόμαυροι» κέρδισαν έμμεσο, ύστερα από λάθος του Αθανασιάδη, που μπλόκαρε μετά το γύρισμα του Λάτσι με το πόδι, με τον Ζίβκοβιτς να το εκτελεί, πατώντας την μπάλα στον Βιεϊρίνια, ο οποίος έκανε το σουτ και την έστειλε στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.

Στη συνέχεια οι δύο προπονητές ανακάτεψαν την τράπουλα, φρέσκαραν τις ενδεκάδες τους, με τον ΠΑΟΚ να δείχνει πιο ικανός να φτάσει στο τρίτο γκολ.

Στο 77' από γύρισμα του Τζόλη ο Ουάρντα προσπάθησε να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα χωρίς επιτυχία, με τους Θεσσαλονικείς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να πιέζουν την ΑΕΚ για την ολική ανατροπή, χωρίς όμως επιτυχία, καθώς η ομάδα του Χιμένεθ αμυνόταν υποδειγματικά.

Κίτρινες: Ίνγκασον, Τζόλης, Ουάρντα, Ελ Καντουρί, Λόπες, Λιβάγια, Μπακάκης,

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο (83' Βαρέλα), Περέιρα (46' Ροντρίγκο Σοάρες), Σβαμπ, Ελ Καντουρί, Α. Ζίβκοβιτς (73' Αουγκούστο), Ουάρντα (86' Μουργκ), Τζόλης και Κρμέντσικ (83' Σφιντέρσκι).

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Μπακάκης, Σβάρνας, Λάτσι (86΄ Τσινγκρίσνκι), Λόπες, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Σάκχοφ (87' Τάνκοβιτς), Λιβάι Γκαρσία (96' Ινσούα), Μάνταλος (71' Σιμάνσκι) και Λιβάγια (71΄Ανσαριφάρντ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ME ΜΙΚΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΛΕΓΧΟΥ